Състезателката на шампиона ПСК Черно море Тея Николова ще плува

...
Състезателката на шампиона ПСК Черно море Тея Николова ще плува
Коментари Харесай

Варненска гордост на европейското по плуване

Състезателката на първенеца ПСК „ Черно море ” Тея Николова ще плува на трето европейско състезание в границите на една година. От 5 до 10 декември суперуспешната варненка, която се готви под управлението на основния треньор на клуба Никола Петров, ще взе участие на европейското на дребен басейн в Румъния, съобщи Нова Варна.

В шампионата ще се включат общо петима българи – с изключение на Тея, паралелно до най-силните плувци на Европа, ще плуват още международният рекщордьор Петър Мицин, Калоян Левтеров, Габриела Георгиева и Диана Петкова. Състезанието ще се организира в град Отопени и ще влезе в домовете на БГ почитателите на плуването с помощта на Българска национална телевизия 3. Сутрешните сесии започват в 9,30, а финалите са от 18 ч.

Българите са на румънска земя от петък.
„ Участието ми на европейското в Румъния е огромна крачка, обвързвана с развиването ми като играч. Горда съм от себе си – съумях да стигна дотук. Това е третото ми европейско в границите на годината! Вълнувам се доста, за пръв път ще се състезавам в категорията дами – тръпката е друга, само че това не ме тормози толкоз доста ”, вълнува се Тея Николова. Черноморката покри норматив за европейското още през април, по време на държавното отборно състезание в Бургас, а предходната седмица на миналото републиканско го затвърди.
„ В Румъния ще плавам на 50 и 100 м бруст – дисциплините, в които се усещам най-спокойна и съм най-конкурентна на останалите състезатели. Целта ми е преди всичко да изплувам дистанциите по допустимо най-хубавия метод, да подобря персоналните си достижения от предходната седмица и да се показва на равнище. Разбира се, в главата ми се върти концепцията за полуфинали и финали, само че това зависи и от конкуренцията ”, разяснява Николова.

„ Подготовката ми мина отлично, удовлетворена съм от до момента постигнатите резултати, усещам се във форма и съм подготвена да се състезавам. С тима имахме лагер на „ Спорт Палас ” за 10 дни, тъкмо преди държавното, с цел да свикнем с 25-метровия басейн. След това продължих да упражнявам и по време на надпреварата, плувах и на закрития басейн на комплекс „ Приморски ”. В София тренирахме целият народен тим, а в Румъния сме няколко дни преди старта на европейското ”, заключи варненката.

„ Това е първото огромно съревнование за Тея при дамите. И единствено по себе си е необикновено достижение, и за клуба, и за нея като добит опит, който ще й помогне за цялостното й развиване. Перфектно начало за Тея на международната сцена! ”, разяснява персоналният треньор на Тея – Никола Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР