Състезателите по академично гребане от клуб Локомотив в Русе са

...
Състезателите по академично гребане от клуб Локомотив в Русе са
Коментари Харесай

Гребците в Русе тренират в много лоши условия

Състезателите по академично гребане от клуб " Локомотив " в Русе са изправени пред проблем с базата. От години те са принудени да упражняват в извънредно неприятни условия. Въпреки това, са носители на редица влиятелни медали и оценки.

Спортната база на клуба съставлява хамбар, в който прибират лодките. Помещението служи и за съблекалня на гребците. Преди две години треньорът намира спонсор, който да облагороди мястото, само че се оказва, че въпросната структура е противозаконна, по тази причина и проектите пропадат.

Базата в село Николово съществува от 1981 година. Няма ток, вода, нито тоалетна.

" Много мъчно се приготвяме в тази конюнктура, с помощта на огромното предпочитание на състезателите и родителите им. Аз съм пенсионер и се върнах, желаех да направя зала, бунгала за състезатели и да прекараме ток. Оказа се, че сме нелегално тук. Обърнахме се към кмета, той даде обещание, че регионът ще е заварден. Имаме проблем и с риболовците, които се разполагат както желаят. Никъде не написа, че това е състезателен обект ", споделя треньорът Цоньо Григоров в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Алтернатива за клуба няма все още.

" Имахме гребна база на Дунава от 1997 година, само че преди 5 години я събориха и се наложи лодките да оставяме където намерим ", посочи още Григоров.

Въпреки неприятните условия, отборът продължава подготовка за интернационалните шампионати.

Повече за проблемите на клуба вижте във видеото.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР