Състезателите от Швеция и Канада няма да участват на Световното

...
Състезателите от Швеция и Канада няма да участват на Световното
Коментари Харесай

Швеция и Канада също ще бойкотират Световното по бокс

Състезателите от Швеция и Канада няма да вземат участие на Световното състезание по бокс, присъединявайки се към протеста на Съединени американски щати и Ирландия поради включването на съветски и беларуски спортисти в конкуренцията.

Шампионатите за мъже и дами се провеждат от Международната боксова асоциация (IBA), чийто президент е руснакът Умар Кремльов. Руската енергийна компания " Газпром " пък е най-големият спонсор на IBA.

Боксовата централа разреши на спортисти от Русия и Беларус да вземат участие с техните национални флагове и химни, в несъгласие с насоките на Международния олимпийски комитет (МОК) след нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари предходната година.

Президентът на шведската федерация по бокс Пер-Аксел Сьохолм сподели пред осведомителна организация TT, че няма " никаква народна власт или бистрота " в метода, по който се ръководи бокса.

" Ние не одобряваме работата на IBA. От години се стремим да реализираме смяна, само че без триумф ", съобщи той.

Шампионатът за дами е в Ню Делхи от 15 до 25 март, а шампионатът за мъже е в Ташкент (Узбекистан) през май.

IBA имаше разногласия с уредниците на олимпийските игри и надпреварите в Токио 2020 се администрираха от МОК. Боксът не е в първичната стратегия за Игрите в Лос Анджелис 2028, в очакване на промени, изисквани от Международния олимпийски комитет след недоволства по отношение на проблеми с ръководството на спорта.

IBA твърди, че " забележителният прогрес ", който е постигнал, не е бил приет от МОК и че разчиства " опетнено завещание ", оставено от някогашен президент.

Ръководителят на канадската федерация Райън О`Шей сподели пред локалната преса, че канадските боксьори също няма да вземат участие на международните шампионати за дилетанти.

" Имаме съществени опасения по отношение на рисковете, пред които е изправен нашият спорт и бъдещето му в олимпийската стратегия ", сподели той.

Англия също разгласи, че нейните боксьори няма да вземат участие в шампионата за дами и преразглежда присъединяване си в шампионата за мъже. Съединени американски щати, Ирландия и Чехия ще пропуснат и двете шампионати.

IBA предизвести, че ще наложи " строги наказания против тези, които предизвикват и се причислят към протеста ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР