Състезатели от националните отбори на България по волейбол за подрастващи

...
Състезатели от националните отбори на България по волейбол за подрастващи
Коментари Харесай

Алпинистът Нирмал Пурджа: Трябва да сте сто процента отдадени. Тогава вие ще бъдете №1 в света!

Състезатели от националните тимове на България по волейбол за подрастващи имаха вдъхновяваща персонална среща със международния феномен в алпинизма Нирмал Пурджа. Непалецът, за който няма невъзможни неща, дойде за първи път в България, с цел да изнесе мотивационна лекция. Преди нея обаче отдели особено внимание на звездите на бъдещето на българския волейбол - национали до 17, до 19 и до 21 година

" Вие сте доста млади. Това е времето, в което би трябвало да работите много-много старателно. Ще ви кажа нещо - популацията на Земята е 8 милиарда души, с цел да бъдеш №1, би трябвало да работиш по-усилено от 8 милиарда души. Това е единственият метод да станеш №1 в света. И когато приказваме за здрава работа, най-важна е самодисциплината. Ако треньорът ви каже да излезете на игрището и да играете и вие излезете да играете, това не е задоволително. Защото това е което треньорът ви е споделил. Вие като състезатели би трябвало да вършите работата сами. Това е персоналната мотивация. Ако треньорът ви каже да се разсъните в 4 часа сутринта и да упражнявате, макар че е доста рано, не е задоволително. Вие би трябвало да се разсъните сами с готовност и мотивация да упражнявате, без да е нужно треньорът да ви каже, че би трябвало да се разсъните. Това е самодисциплината. Затова запомнете, че който желае да бъде първенец и №1 в своята област, би трябвало да работи повече от тези 8 милиарда души ", сподели Нирмал Пурджа към младите български национали.

" Да се състезаваш в този свят не е толкоз просто. Ако даже стигнеш до второто място, на кого му пука за втория? Хората по света знаят Юсейн Болт. Знаете ли кой е втори? Никой не помни това. А разликата сред първото и второто място не е толкоз огромна. Затова работете по-здраво от всеки различен на този свят, бъдете самодисциплинирани и стимулирани. И най-важна е вашата отдаденост. Трябва да сте 100 % отдадени. Тогава вие ще бъдете №1 в света! Беше наслаждение да се срещна с вас. Продължавайте да се борите ", добави Пурджа.

Покорителят на 14-те осемхилядници на Земята за рекордно малко време получи и специфичен подарък - екип на националния тим на България по волейбол с №14 и своето име.



Непалецът от елитните специфични елементи на английския Кралски флот сложи неповторим международен връх, изкачвайки всички 14 осемхилядници за 6 месеца и 6 дни. Предишният връх беше 7 години и 10 месеца. Нирмал е и първият човек, изкачил поредно върховете Еверест, Лхотце и Макалу в границите на 48 часа, а през 2021 година дружно с екип от други девет непалски алпинисти приключва първото в историята зимно нанагорнище на К2.

Документалният филм на Нирмал Пурджа 14 peaks: Nothing is impossible с действителни фрагменти от експедициите му се трансформира в същински шлагер в Netflix. Книгата му " Отвъд вероятното " също жъне голям международен триумф.

Феноменът в алпинизма показва и какъв брой в действителност човечни би трябвало да бъдат най-големите персони. Посрещаше персонално волейболистите, стискаше ръката на всеки, поздравяваше. А на финала на срещата, застанал със своята фланелка на българския народен тим измежду националите и зад българското знаме, Нирмал Пурджа направи и самопризнание с усмивка: " Знаете ли, в случай че имам обичан спорт, в действителност това е волейболът. И не го споделям, тъй като в този момент съм с вас. Истина е. "

Волейболните национали при подрастващите участваха и на самата мотивационна лекция на Нимс, която провокира голям интерес. Събитието се организира в спортна зала " Левски София ", която бе изпълнена до краен лимит от искащи да чуят вдъхновяващите думи на свръхчовека - доказателство, че " триумфът не е случайност ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР