Състезатели от 22 държави са заявили участие в Обиколката на

...
Състезатели от 22 държави са заявили участие в Обиколката на
Коментари Харесай

Близо 3000 души от 22 държави ще участват в Обиколката на Витоша

Състезатели от 22 страни са декларирали присъединяване в Обиколката на Витоша. Общо 2613 българи и 55 чужденци ще се включат в едно от най-масовите спортни събития в страната.

Надпреварата ще се организира на 23 и 24 юни, като за трета поредна година ще бъде част от програмата на " София 2018 - Европейска столица на спорта ".

По традиция " Витоша 100 " ще има две спортни дисциплини - колоездене в първия ден и тичане във втория. Най-голям е ползата от колоездачите, които са 1708. В бягането са декларирали присъединяване 842 души. Общо 118 състезатели ще се включат в най-голямото предизвикателство - дуатлона.

Стартът за колоездачите е в събота от 6.00 часа на паркинга пред резиденция " Бояна ", а скороходците стартират в среднощ против неделя от същото място. Награждаването е планувано за 16.00 часа в неделя, като контролното време е до 20.00 часа.

 Близо 3000 души от 22 страни ще вземат участие в Обиколката на Витоша
© София 2018 - Европейска столица на спорта

" Това е емблематично за София събитие и е радостно, че ползата към него нараства. Проектът има за цел да разпространява дейния метод на живот, положителните практики, стратегии и събития с акцент върху всеобщия спорт, спортът покрай дома и върху смисъла на физическата интензивност като приоритет в живота на хората от разнообразни общности, възрасти и обществени пластове ", сподели ръководителят на Столичния общински съвет и " София - Европейска столица на спорта " Елен Герджиков.

Миналогодишната победителка при бегачите Мария Николова ще запише осмо присъединяване в Обиколката на Витоша. Тя е най-титулуваната жена в конкуренцията с три победи.

Представители в конкуренцията ще имат Аржентина, Белгия, България, Чехия, Дания, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Израел, Кения, Литва, Македония, Холандия, Румъния, Русия, Сърбия, Швеция, Сирия, Украйна, Англия и Съединени американски щати. Най-голям е броят на македонците и французите - по девет, а седем германци са декларирали присъединяване.

Състезанието ще бъде придружено от самодейността " Състезание без отпадък ". Организаторите приканват участниците да носят свои бутилки за вода, да не употребяват пластмасови чаши за еднократна приложимост и да прибират отпадъците си по време и след надпреварата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР