Състезатели от 14 държави са заявили участие в международния турнир

...
Състезатели от 14 държави са заявили участие в международния турнир
Коментари Харесай

Фигуристи от 14 държави идват за турнира Денкова - Стависки

Състезатели от 14 страни са декларирали присъединяване в интернационалния шампионат по фигурно пързаляне за Купа " Денкова-Стависки ". Надпреварата стартира през днешния ден в Зимния замък в столицата.
" Тази година шампионатът е по-различен, тъй като стартира да става известен и измежду доста известни фигуристи. При дамите ще пристигна украинката Архипова, която е в тройката на юношеските Гран при шампионати. Елишка Брезина, която познаваме, тъй като е конкуренция на Саша също ще пристигна. При мъжете 14 фигуристи са със поръчка, което се случва за първи път. 14 страни, измежду които и Монако, са удостоверили присъединяване. Ще е доста забавно ", съобщи пред БНР Ина Лутай - треньор и хореограф в клуба - уредник " Денкова - Стависки " и персонален треньор на най-хубавата ни фигуристка сега Александра Фейгин.
 Александра Фейгин след триумфа на Световното в Япония @@@

При мъжете с изключение на Николай Златков страната ни ще бъде показана от натурализираният американец, състезавал се за Азербайджан Лари Луполоувър. За него сестрата на двукратната международна шампионка Албена Денкова показа:
" Много забавно момче. Много артистичен. Много друг. Има американски жанр, много чужд за нас. Той желае да покаже себе си. При него няма напрежението на тази наша съветска система, при която си безумно концентриран преди старт. Не, при него всичко е леко и за наслаждение ".

При девойките страната ни ще бъде показана от Елена Димитрова, Ивелина Байчева, Кристина Григорова, Мария Илинова, Мария Манова, Наталия Пеева и несъмнено от извънредно надарената Мария Левушкина. Родената във Варна фигуристка към този момент има няколко класирания в топ 10 на шампионати от веригата Гран при при юношите и девойките. Възпитаничката на Катерина Герболд, Светлана Соколовская и Андрей Лутай завоюва и квота за Зимните юношески олимпийски игри следващата година в Лозана.

„ Нашата цел е да не е единствено Саша в България. Работим върху това да има доста други състезатели, които да жънат триумфи “, добави Ина Лутай.

При дамите ще разчитаме за положително показване на Симона Господинова и несъмнено на Александра Фейгин, която направи отличен старт на сезона, като завоюва бронзов орден на шампионата в памет на фигуриста Денис Тен и се подреди четвърта на този в Оберсдорф.

„ В момента Саша работи върху изработването на тройния аксел. Наблягаме механически върху него. Смятам, че с времето ще се получи. Доста е комплицирано. Има доста рухвания и пострадвания до момента в който се получи. Тя е амбициозна и има гений да го направи. Сега доработваме облиците както в късата, по този начин и във волната стратегия. Аз държа да се описват истории на леда. Когато е просто махане на случайно на ръце, това не ме устройва. Държа да навлезем в детайлите на всяко придвижване, да се види какво желае да каже тя с него и какво ще разбере публиката “, добави брачната половинка на основният треньор в клуб „ Денкова-Стависки “ Андрей Лутай.

След края на надпреварата в София Александра Фейгин ще замине на високопланински лагер в Швейцария, след което следва един от най-важните стартове за сезона – европейското състезание в Австрия.

В началото на месец декември пък ще се организира общото заседание на Българската федерация по кънки, което ще е изборно.

„ Надявам се, да се вземат най-правилните решения, които да са в интерес на спортистите и на треньорите. Ние сме тук всеки ден и имаме потребност от избрани неща, които федерацията да ни подсигури. Смятам, че решенията би трябвало да са съответни и съобразени с това от какво имат потребност състезателите като Саша, а не от някакви вътрешно-конфликтни игри. При нас до в този момент всичко е било чястно, нямаме кавги. Надявам се, че и за напред ще е по този начин “, приключи Ина Лутай.
bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР