Състезанията по шейни, бобслей и скелетон на Зимните олимпийски игри

...
Състезанията по шейни, бобслей и скелетон на Зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Германия вероятно няма да приеме състезанията по шейни, бобслей и скелетон от ЗОИ 2026

Състезанията по шейни, бобслей и скелетон на Зимните олимпийски игри в Кортина д`Ампецо/Милано 2026 е малко евентуално да бъдат преместени в Германия по политически аргументи, оповестява ДПА.

Припомняме ви, че италианските уредници неотдавна обявиха, че няма да построят улей за Игрите, което значи, че конкуренциите в трите спорта ще би трябвало да се проведат в друга страна.

Ла План във Франция, швейцарският Занкт Мориц и Инсбрук в Австрия демонстрираха интерес, както и немската федерация по пързаляне с трасето в Оберхоф.

Но от Международният олимпийски комитет (МОК) споделиха, че евентуално Германия няма да одобри тези спортове, защото страната е измежду тези, които не разрешават на спортисти от Русия и Беларус да вземат участие в надпревари в Германия след съветската инвазия в Украйна.

" Знаем от публични изказвания, че Германия е издала такива ограничавания ", се споделя в позицията на централата.

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер съобщи, че страната ще предприеме дейности във връзка с присъединяване на съветски и белоруски спортисти в интернационалните спортни събития в Германия и ще приложи съответните визови правила.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР