Състезанието за създаване на технологии за безпилотни автомобили привлича милиарди

...
Състезанието за създаване на технологии за безпилотни автомобили привлича милиарди
Коментари Харесай

Да създадеш компания на 17, а на 25 години да станеш милиардер. Кой е най-младият супербогаташ в света?

Състезанието за основаване на технологии за безпилотни коли притегля милиарди долари, само че до момента то не е създавало толкоз доста милиардери. Основателят и основен изпълнителен шеф на компанията Luminar Остин Ръсел е измежду дребното изключения.

Когато е едвам на 17 години той основава своята компания, занимаваща се със основаването на лазерни датчици. След листването ѝ на Nasdaq борсата през тази седмица Ръсел се подреди измежду редките милиардери на растящия пазар на безпилотни коли. И по този начин се трансформира в най-младият подобен, завоюва самичък благосъстоянието си.

Той съумява да реализира това едвам 25-годишен. " Все още съм релативно млад, само че с цел да реализира това, прекосих през доста кръв, пот и сълзи. И имах шанса да съумея да задържа задоволително огромен дял ", споделя предприемачът в изявление за Forbes.

Така с помощта на всички 104,7 милиона акции, които има в Luminar след дебюта ѝ на борсата, неговото чисто благосъстояние възлиза на към 2,4 милиарда $ към четвъртък. Самата компания е изчислявана на 3,4 милиарда $ още преди първичното си обществено предложение.

Сред вложителите в Luminar са Volvo Cars Tech Fund и милиардерът Питър Тийл. Съоснователят на платформата за разплащания PayPal става консултант на Ръсел, откакто той напуща Станфордския университет и стартира да работи по компанията си през 2012 година.

Като наставник Тийл е освен впечатлен от революционната концепция на Остин Ръсел, само че и вижда опция да се трансформира в един от огромните акционери в компанията му по нейния път от гаража на младия бизнесмен към Nasdaq.

Именно Питър Тийл му дава скъп съвет, с помощта на който през днешния ден Ръсел е милиардер на едвам 25 години. " Можеш да изградиш бизнес за милиарди долари, само че това не значи, че ще станеш милиардер. За това е изключително значимо от финансов аспект да запазиш задоволително огромен дял ", му споделя той.

А бъдещето пред Остин Ръсел наподобява все по-обещаващо. През тази година продажбите на неговата Luminar евентуално ще доближат 15 милиона $. А съгласно прогнозите те могат да набъбнат до впечатляващите 1,3 милиарда $ до 2026 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР