Състезанието Най-добър млад шофьор на България започва днес и ще

...
Състезанието Най-добър млад шофьор на България започва днес и ще
Коментари Харесай

Започва състезанието Най-добър млад шофьор на България

Състезанието " Най-добър млад водач на България " стартира през днешния ден и ще продължи до 12 май, оповестиха от Съюза на българските автомобилисти /СБА/. Първият кръг ще продължи до 27 април, като до тогава всеки участник би трябвало да реши тест, оповестен на интернет страницата на събитието. Чрез него ще се ревизират теоретичната подготовка на участниците.

Вторият кръг на надпреварата ще бъде на 12 май, на писта " Дракон ", в Калояново. Там ще бъдат изпитани уменията на участниците за заобикаляне на трудности, паркиране, преодоляване на автомобила върху мокра или заледена настилка, промяна на гума, инспекция на техническото положение на автомобила, оказване на първа помощ на потърпевши в злополука.

В самодейността може да вземат участие всички български водачи на възраст 18-26 години, които имат до 5 години стаж зад кормилото.

В България има близо 220 000 водачи във възрастовата група 18-26 год., като статистиката демонстрира, че някой от тях взе участие във всеки трети случай на пътя, допълниха от СБА.

За най-хубавият млад водач на България е планувана премия - една година гратис шофиране на Renault Captur, предоставено от представителството на марката в България.

Тази година акцията се реализира в България, Словения, Словакия и Чехия, с поддръжката на Международната автомобилна федерация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР