Състезанието „На чужд гръб и 10 ученически раници са малко"

...
Състезанието „На чужд гръб и 10 ученически раници са малко"
Коментари Харесай

Родители ще се надбягват с ученически раници на гръб

Състезанието „ На непознат тил и 10 училищен раници са малко " ще се организира по едно и също време в София, Пловдив, Варна, Бургас и Видин. Райна Пашова е майка на първокласничка и уредник на проявата за Пловдив.

"На дечицата не им е леко, да се сложим на тяхното място и по този метод да покажем, че сме съпричастни с тяхната тежест, която носят всеки ден на тил по стълбите, от етаж на етаж, кабинет на кабинет ", показа Райна Пашова пред Българска национална телевизия.

От първия образователен ден Райна носи чантата на седемгодишната Виктория до учебно заведение, тъй като раницата на детето тежи седем кг.

"За тези три-четири месеца открих, че на мен ми е мъчно да нося нейната раница, на мен ми изтръпва ръката, тъй като аз я нося на едно рамо, както не е вярно, би трябвало да се носи на две рамена ".

Голяма част от гръбначните изкривявания при децата са провокирани и от тежките раници, настояват родителите.

Райна Пашова: "Имаше случаи доколкото си припомням преди месец със счупена ключица малко дете, което се е пробвало да си качи раничката на гърба и му се е изметнала ръката ".

Проблемът в по-горните класове се усилва, тъй като и тежестта на раниците нараства. Затова родителите упорстват за бързи промени.

Райна Пашова: "Варианти има доста, въпросът е, че би трябвало да се вземат общи ограничения, би трябвало да се вземат от Министерство на здравеопазването, от Министерството на образованието, родители, учители, шефове, всички могат да се включат ".

Покана е отправена и към представителите на районните инспекторати по обучение в другите градове в страната. Надбягването с раници в Пловдив ще се състои на площад „ Централен ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР