Състезание по силов многобой ще се проведе в Бургас тази

...
Състезание по силов многобой ще се проведе в Бургас тази
Коментари Харесай

Благотворително състезание по силов многобой подкрепя малката Натали от Бургас

Състезание по силов многобой ще се организира в Бургас тази събота, 25 юни, в поддръжка на дребната Натали, която от години се бори с тежки диагнози. Основната е детска церебрална парализа – спастична квадрипареза, с по-тежко засягане на долни крака и глухота на ляво ухо. Детето страда и от вариация на синдрома на Хиршпрунг - увреда на дебелото черво и цялата храносмилателна система, както и необичаен генетичен синдром, който е виновен за множеството ѝ заболявания – Фелан-Макдермид (Phelan-McDermid). Предстои ѝ животоспасяваща интервенция в Италия, само че сумата, нужна за нея – 11 000 евро, е непостижима за фамилията ѝ.

С цел да помогне, 29-годишният Юрий Божанов - Божанката, провежда надпреварата за силови спортисти в морския град. Извън живота на силов спортист, Юрий е занаятчия на вафли в „ Победа “ АД. Той е и единственият играч по силов многобой от Бургаски район.

Състезанието ще започва от 16 часа в парка на кв. „ Долно Езерово “ и ще се организира в 5 дисциплини – дърпане на бус 3 тона; носене на куфари по 60/60 кг, щафета 3/3 гума 300 кг и двигателна сила съд Аксел лост, носене на железен кръст 50 кг и логлифт за една минута, тежащ 50 кг.

Предвидена е и игра за публиката с лежанка на 90 кг за оптимално доста повторения. Победителят ще получи орден.

По време на шампионата ще бъдат сложени урни за дарения в интерес на Натали.

Всеки, който желае да помогне, само че няма опция да участва на спортното събитие, може да го направи с банков превод:

Пощенска банка BIC:BPBIBGSF

IBAN: BG28 BPBI 8170 4062 2905 01

Титуляр: Калояна Костадинова Канариева
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР