Съставянето на списък на автомобилите с най-добрите озвучителни системи е

...
Съставянето на списък на автомобилите с най-добрите озвучителни системи е
Коментари Харесай

ТОП 10 на озвучителните системи в нови автомобили за 2023-а

Съставянето на лист на колите с най-хубавите озвучителни системи е мъчно, макар че би било елементарно просто да се изберат коли с по-голям брой високоговорители и висока цена. 

Списъкът е направен от създатели на уеб страницата carbuzz.

При съставянето на нашия лист с най-хубавите автомобилни озвучителни системи искахме да включим коли от всички ценови диапазони.

Има доста първокласни коли с положителни озвучителни системи, които обезпечават страховит тон, само че намирането на няколко разновидността на рационална цена с първокачествен тон е по-голямо предизвикателство.

Този лист е формиран от 10 първокласни звукови системи, които са ни впечатлили през годините. Критериите ни се основават на няколко значими фактора, като да вземем за пример брой високоговорители, впечатляващи функционалности, качество на звука, непорочност и други Ако търсите най-хубавите коли с още по-добро аудио, тези коли би трябвало да бъдат в листата ви за извършване на покупки.

Другият вид е да се обърнете към YouTube канала с автомобилно наличие – savageese. Почти във всяко ревю там създателите вършат разбор на озвучителната система. Противно на пазарната логичност, по-скъпата озвучителна система не всеки път дава по-високо качество на звука спрямо по-евтиния ѝ аналог.

Има случаи в които общоприетата озвучителна система има overall по-добри характерности или пък прекосяването на по-висок клас съоръжение единствено поради по-високия клас озвучаване не си заслужава, тъй като разликата per $, която получавате в качеството на звука е минимална. 

Такъв е казусът най-много при немските премиум марки и надлежно Мерцедес. При този бранд се следи най-много “изцицване ” на потребителя с по-скъпа музикална уредба, която не доставя заслужен за парите си тон.

Нота бене!
Силен модел във връзка с озвучаването, който също участва в този лист и е отличен от savageese, е BMW iX. Наскоро разбрахме, че той е и цар на обезценяването, тъй че мислете му. 

Land Rover: Meridian

Land Rover Range Rover попада в нашия лист, когато е оборудван с Meridian Signature Sound System, която включва цели 34 високоговорителя, двуканален субуфер и 1600-ватов усилвател. Използвайки технологията Meridian Trifield 3D, тази система може да накара музиката да звучи по този начин, като че ли се извършва онлайн. 

По отношение на техническите характерности премиум аудиосистемата Meridian включва цифрова обработка на сигнала, Meridian Cabin Correction, Meridian Digital Dither Shaping, 3D Trifield и интензивно шумопотискане. 

Последният модел на Range Rover разполага и с трето потомство технология за интензивно шумопотискане с микрофони, инсталирани отвън автомобила, и високоговорители в подглавника, които могат да основават тихи зони в купето.

Дори базовият модел Range Rover се предлага със звукова система Meridian с 14 високоговорителя, която включва сходни функционалности. Системите Meridian на Land Rover се оферират в цялата гама на компанията, както и на Jaguar.

Kia даже стартира да употребява високоговорители Meridian в EV6, в случай че желаете да чуете необикновен тон в автомобил на по-ниска цена.

Mercedes-Benz: Burmester

Когато приказваме за коли с най-хубавите звукови системи, няма по какъв начин да пропуснем Mercedes-Benz S-класа. Този автомобил се предлага с ъпгрейд на системата Burmester High-End 4D Surround Sound, който коства 6800 $.

Това е забележителна сума, която би трябвало да се заплати за първокласна аудиосистема, само че когато качеството на звука е толкоз положително, цената си заслужава. 

Тази невероятна аудиосистема включва 30 високоговорителя, шест от които са 3D, два интегрирани в каросерията FrontBass субуфера и спомагателен субуфер в багажника със личен 400-ватов усилвател.

Разбира се, S-класата разполага с нормални общоприети функционалности като интеграция на смарт телефон (Apple CarPlay и Android Auto), както и с по-усъвършенствани технологии като високоговорители в седалките, които могат да масажират пасажерите с басите от вашата музика.

Не всеки ще слуша с включена тази функционалност, само че е много готино да я покажеш на приятелите и фамилията си.

Mercedes-Benz довежда драматизма до прекаленост с красиви решетки на високоговорителите на вратите, които оживяват, когато включите някоя музика или аудио.

Има и други решетки из купето, които светят дружно с околното осветяване през нощта. Mercedes-Benz предлага 3D аудиосистеми Burmester и в други модели, само че S-класата обезпечава най-хубавото показване от колите, които тествахме.

Acura: ELS Studio

Ако желаете автомобил, който няма да ви скъса джоба, само че въпреки всичко има една от най-хубавите автомобилни аудио системи, Acura MDX го дава със своята ELS Studio Premium Audio.

Налична като част от пакета „ Технологии “, ELS Premium Audio се предлага с 12 високоговорителя, които звучат по-добре от доста по-скъпи аудио системи.

Ако преминете към MDX Type S, той се предлага с ELS Studio 3D Premium Audio система с 16 високоговорителя, която предлага още по-качествен тон.

Истинските аудиофили ще желаят да се снабдят с MDX Type S Advance, който води всички коли Acura с ELS Studio 3D Signature Edition Premium Audio, която включва 25 високоговорителя и 1000 вата.

Тази система се предлага с висококачествени високоговорители, в това число шест високоговорителя Highline, които удвояват чистотата на звука, обезпечават по-ясни баси и придават повече дълбочина както на вокалите, по този начин и на инструментите.

За относително налични коли с най-хубавата автомобилна озвучителна система, Acura предлага голяма стойност за парите си.

Кадилак: AKG

Ако желаете идващият ви автомобил да има голямо товарно пространство, първокласни задни седалки, мощен V8 или ефикасен дизелов мотор и невероятна звукова система, Cadillac Escalade е извънреден вид. 

По-ниските равнища на обзавеждане се оферират с 19 високоговорителя AKG Studio с усилвател и субуфер. Тъй като автомобилът е толкоз огромен, има даже функционалност Conversation Enhancement, която проектира какво приказва лидерът към задните седалки.

Ако желаете да занимавате децата по време на пътешестване, този модел може да бъде оборудван с пакет за развлечение откъм гърба, който включва екрани и слушалки.

Ако изберете някое от по-високите равнища на съоръжение, ще получите аудио система AKG Studio Reference с 36 високоговорителя, която включва три усилвателя с предни и задни субуфери.

Escalade разполага с високоговорители освен във вратите и на арматурното табло, само че и в облегалките за глава и таблото, с цел да сътвори 3D съраунд тон. 

Купувачите, които желаят повече мощ на мотора, могат да изберат модела Escalade-V, който има под капака си компресорен V8 с 668 конски сили за безумна продуктивност.

Силната нотка на изпускателната система се чува в целия автомобил, само че все пак можете да слушате музика ясно с помощта на тази невероятна система.

Nissan: Bose

Ако прецизно изготвяхме лист на налични коли с най-хубавите звукови системи, Nissan Kicks евентуално щеше да е покрай върха с наличното си озвучение от Bose.

Kicks елементарно е най-достъпният модел в този лист, даже като се има поради, че аудиосистемата Bose Personal Plus се предлага единствено за най-високото равнище на съоръжение SR като част от пакета SR Premium. Тя може да не разполага с най-голяма мощ или брой високоговорители в този лист, само че аудиото от тази система е впечатляващо, като се има поради цената.

Аудиосистемата Bose Personal Plus разполага с общо осем високоговорителя, два от които са UltraNearfield високоговорители, ситуирани в облегалката за глава на лидера. 

Nissan твърди, че системата на Bose употребява обработката на сигнала PersonalSpace, с цел да сътвори 360-градусов съраунд тон, който ви обгръща в автомобила. Това е една от обичаните ни системи в наличен автомобил. Харесва ни повече от доста по-скъпи озвучителни системи Bose, които се намират в други коли.

BMW/Volvo: Bowers & Wilkins

Този лист не е спретнат по специфичен метод, само че в случай че би трябвало да изберем нашия любимец, това ще бъде аудиосистемата Bowers & Wilkins за BMW и Volvo.

Това е и първият случай, в който не можахме да изберем един авто производител за представител на звуковата система, тъй като и BMW, и Volvo заслужават самопризнание.

BMW iX се предлага общоприетоо с аудио система Harman Kardon с 18 високоговорителя и 560 вата, само че опционалното надграждане Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System с 30 високоговорителя и 1615 вата е по-интересната алтернатива.

Подобно на S-класата, iX може да масажира пасажерите с 4D Audio Tactile Bass Experience, която включва високоговорители в седалките. Тази невероятна система за съраунд тон включва високоговорители Nautilus Diamond Dome и невидими високоговорители Shy Tech по целия салон, с цел да обезпечи най-хубавия тон.

Въпреки че в този момент е лимитирана до по-високите равнища на съоръжение, системата Volvo Bowers & Wilkins Premium Sound елементарно си заслужава 3200 $.

В XC90 тази система сплотява 19 високоговорителя към автомобила, в това число емблематичния високоговорител на арматурното табло.

Обичаме тази система, тъй като тя се предлага за редица модели на Volvo – както леки, по този начин и SUV – и обезпечава кристално качество на звука. Volvo интегрира четири режима на звука, в това число концертна зала и джаз клуб, с цел да накара музиката да звучи по този начин, като че ли се отразява в купето като на концертна зала. 

Например, можете да пуснете някоя ария на Foo Fighters и тя ще звучи по този начин, като че ли Дейв Грол крещи в ухото ви. Харесваме аудиосистемата Harman Kardon на Volvo, само че бихме предложили надстройката на Bowers.

Audi: Bang & Olufsen

Много модели на Audi се оферират със звукова система Bang & Olufsen, само че S8 е нашият обичан автомобил в гамата, в случай че сте водач, който желае удобно и спортно преживяване.

A8 също е превъзходен автомобил, само че S8 разполага с мотор с две турбини и по-голяма мощ, задвижване на всички колела quattro и едно от най-плющящите окачвания, които в миналото сме тествали в автомобил.

Тъй като е един от най-скъпите модели в гамата на Audi, S8 към този момент се предлага общоприетоо оборудван със звукова система Bang & Olufsen със 17 високоговорителя. Срещу 5900 $ можете да надградите до аудио система Bang & Olufsen Advanced с 23 високоговорителя и 3D тон. 

Тази система обезпечава един от най-хубавите звуци, които можете да си визиите, с помощта на 1 920 вата мощ и 5.1 Surround Sound. По-евтините модели на Audi със системи Bang & Olufsen обезпечават чудесно качество и по-достъпно равнище. Ако желаете да изпитате B&O в по-евтин автомобил, Ford я предлага в няколко модела.

Бентли: Naim

Може би е прекомерно скъпа за множеството купувачи, само че системата Naim на Bentley има едно от най-хубавите качества на звука, които в миналото сме чували в автомобил.

Ще намерите Naim единствено в колите на Bentley, тъй че не я търсете в по-достъпни модели. Тази система с 21 високоговорителя е основана по този начин, че да има задоволителна продуктивност, с цел да преодолее шума от пътя и вятъра при скорост над 320 км/ч. 

Тя употребява 2 200-ватов усилвател с четири 6х9-инчови басови представителя. Използвайки цифрова обработка на сигналите (DSP), системата Naim може да приспособява музиката към другите позиции на седене в автомобила.

Bentley даже работи с професионален музикант, с цел да сътвори специфична ария, която да показва впечатляващия тон на системата Naim. Сред всички коли с най-хубавите звукови системи единствено Bentley е задоволително впечатляващо за Naim.

JEEP: McIntosh

При лансирането на напълно нова подмарка Jeep искаше да включи една от най-хубавите звукови системи, която не се предлага от други автомобилни компании. Ето за какво Wagoneer и Grand Wagoneer бяха първите модели, които бяха пуснати на пазара с автомобилни звукови системи McIntosh. 

„ По-ниската “ система MX950 се предлага с 19 високоговорителя с мощ 950 вата, като се предлага във Wagoneer или Grand Cherokee. Само Grand Wagoneer получава референтната система MX1375 с 23 високоговорителя и мощ 1375 вата.

Уникалната Adaptive 3D Surround Processing обгръща автомобила със тон, а технологията Power Guard и дизайнът на високоговорителите LD/HP (Low Distortion/High Performance) поддържат високо качество на музиката даже при нараснала мощ на звука.

Тази система не изисква тонрежисьор, с цел да я разгадае, защото предлага единствено един режим на слушане. Тя може автоматизирано да се настрои съгласно типа на музиката, което значи, че не е належащо да откъсвате взор от пътя, с цел да регулирате настройките.

Децата откъм гърба могат да слушат лично наличие със слушалки на наличната задна развлекателна система, която разполага с интеграция на Amazon FireTV с опция за стрийминг.

Lexus: Mark Levinson

Звуковата система Mark Levinson се предлага в разнообразни модели на Lexus, само че ние искахме да изберем два от най-хубавите коли на компанията, с цел да подчертаем нейните благоприятни условия. 

Lexus LC 500 е един от най-хубавите коли, които се продават през днешния ден в света с помощта на високооборотния си V8 мотор, който създава плавна мощ и още по-добър тон. За 2024 година LC към този момент се снабдява със сензорен екран, което поправя най-голямата ни забележка към автомобила.

Когато не слушате този превъзходен мотор, референтната система за съраунд тон на Mark Levinson прави усещане. Lexus даже е оставил CD плейър, една от най-редките характерности в този лист, тъй като качеството на звука е по-добро от MP3.

Ако LC не разполага с задоволително товарно пространство за вас или се нуждаете от нещо със задвижване на всички колела, Lexus LS 500 може да е по-добър избор. Този модел се предлага с 2400-ватово усъвършенстване на Quantum Logic Immersion Reference Surround Sound, което превъзхожда всички оферти на Lexus.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР