Съставянето на редовно правителство в България засили шансовете на страната

...
Съставянето на редовно правителство в България засили шансовете на страната
Коментари Харесай

По-близо до Шенген: Отпада ли мониторингът над България и Румъния?

Съставянето на постоянно държавно управление в България ускори възможностите на страната ни да реализира прогрес за Шенген, само че към момента няма действителни стъпки в посока на отпадане на нидерландското несъгласие. Възможно ли е да се присъединим към зоната още тази година?

„ Този отчет за правото в Европейски Съюз, който се чака да излезе, ще предложи мониторинга за България и Румъния да отпадне със единодушието на Нидерландия ”, разяснява кореспондентът на Нова тв в Брюксел и Рим Антоанета Николова. Това обаче не значи, че страната ще вдигне ветото си за България.

„ Фактът, че България има настоящо държавно управление и настоящ парламент, че има разбърквания в институции, които бяха свързани с следствие на корупция, евентуално може да бъде оценен позитивно от нидерландското държавно управление ”, уточни още тя.

По думите ѝ от страна на Австрия има предпочитание за повдигане на ветото. Броят на незаконните мигранти, които са минали през България, е основното терзание на страната.

Холандското несъгласие е обвързано с решение, гласувано от Народното събрание, което не дава право на държавното управление да подвига ветото си за България без безапелационни резултати за битка с корупция.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР