Съставянето на редовно правителство е важна стъпка, която трябва да

...
Съставянето на редовно правителство е важна стъпка, която трябва да
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Бюджетът е от първостепенна важност за БСП

Съставянето на постоянно държавно управление е значима стъпка, която би трябвало да реализираме, само че преди този момент е значим бюджетът на страната. ” ю

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Веска Ненчева в предаването „ Твоят ден ” по Nova News.

Тя напомни, че се намираме в извънредно сложна обстановка, в която служебното държавно управление по този начин и не е внесло бюджет за 2023 година в Народното събрание. „ Ще би трябвало това да се преодолява с оферти сред първо и второ четене на импортирания остарял бюджет. В тези оферти ние ще държим на своята обществена политика ”, акцентира Ненчева.

По нейните думи в диалозите с „ Продължаваме промяната ” левицата е стъпила върху мощните обществени детайли в бюджета, свързани с размера на минималната работна заплата, която би трябвало да бъде нараснала на 850 лева, с това майчинството през втората година да е с размера на минималната работна заплата, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. „ Това са част от коментираните обществени стъпки. Имаме допирни точки с „ Продължваме смяната ”, сподели депутатът от „ Българска социалистическа партия за България ” за извършената среща сред двете парламентарни групи.

Ненчева напомни и че Българска социалистическа партия има решение да не поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” и акцентира, че в случай че социалистите получат третия мандат, ще подходят отговорно и ще търсят благоприятни условия за поддръжка на техните политики. 

„ Аз съм извънредно спокойна от позиция на това, че работата ни е кардинална и поредна. Тогава, когато за следващ път заявяваме нашите политики, които преследваме, нямаме терзания за това, което ще се случи като разговор. Времето в идващите няколко седмици ще покаже за това узряване на партиите  и за отговорността, която всеки депутат носи тогава, когато времената са в действителност тежки и би трябвало да се вземат сложни решения, само че не и да се вършат безпринципни взаимни отстъпки ”, сподели още Веска Ненчева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР