Съставяне на редовно правителство, което да внесе бюджет, а парламентът

...
Съставяне на редовно правителство, което да внесе бюджет, а парламентът
Коментари Харесай

Радев поиска от депутатите правителство и приемане на бюджет

Съставяне на постоянно държавно управление, което да внесе бюджет, а Народното събрание да го одобри. Това изиска от депутатите президентът Румен Радев в словото си при старта на новото 49-о Народно събрание.

За мен е чест да бъда след първите, поздравили вас, депутатите, на които жителите повериха задачата да ги съставляват. Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седмица с упованията на народа за друго начало – с вярата за примирение, разговор и разсъдък. За сформиране на държавно управление и превъзмогване на изоставането в законодателството, сподели президентът на депутатите.

„ Първостепенна задача е приемането на закона за бюджета. Силно се надявам той да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с дълготрайни политики и да носи отговорност за тях. Ако това не стане, служебното държавно управление ще внесе бюджет. Но крайната дума ще е ваша, изключително в частта за недостига.

Съдбовна роля е отредена на 49-ото Народно събрание. Всички чакат решения за превъзмогване на рецесията и за отстояване на европейското бъдеще на страната ни, сподели Радев и изрази упования това Народно събрание да поддържа европейския курс на служебното държавно управление, като поддържа законопроектите за ПВУ и за Шенген.

Очаквам Народно събрание да покаже, че правосъдната промяна е осъзната действителна цел за развиването ни като заслужено и проспериращо общество “, обърна се президентът към депутатите.

Каквото и да е идващото ръководство, то може да бъде стабилно единствено в случай че се основава на избрани полезности. Предизборната акция завърши, а публичните упования са големи, предизвести Радев.

Той прикани не за лозунги, а за дейности, загърбване на теснопартийните ползи и работа за амбициозни национални цели.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР