Съставът на Вердер (Бремен) се възползва от кризата в Херта

...
Съставът на Вердер (Бремен) се възползва от кризата в Херта
Коментари Харесай

Вердер си го върна тъпкано на клетия Херта

Съставът на Вердер (Бремен) се възползва от рецесията в Херта (Берлин) и реализира триумф с 4:1 като посетител в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата, с което най-малко за малко се отдалечи от рисковата зона. Точно над нея пък остават столичани, които към този момент имат 9 загуби. Българският гений Илия Груев беше в групата на бременци, само че остана измежду запасите. С тази победа Вердер си върна на Херта за загубата със същия резултат при започване на сезона.

Преди дуела група от към 250 ултраси на берлинчани стачкува пред стадиона, настоявайки за оставката на президента на клуба Вернер Гегенбауер и спортния шеф Михаел Преетц.

Ungefähr 250 -Anhänger haben sich vor dem versammelt um gegen den langjährigen Manager Michael Preetz und Präsident Werner Gegenbauer zu demonstrieren.
— rbb|24 (@rbb24)
Напрежението у домакините си сподели думата, тъй като те още веднъж пропуснаха дузпа в основен миг, с което позволиха втора поредна загуба на своj терен в границите на тази седмица. Във вторник Кшищоф Пьонтек не съумя да осъществя от бялата точка при 0:0 против Хофенхайм и по-късно “старата дама” беше отнесена с 3:0. Днес пък Матеус Куня се провали от 11-те метра при 0:1 в 21-вата минута.

Jiri Pavlenka denies Cunha from the spot with the score at 1-0

His team went on to double their lead, but have since conceded.

Could this be the match-winning moment in?
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN)
Бившият нападател на Херта Дейви Зелке беше извел Вердер напред в 10-ата минута от дузпа. В 29-ата Йомер Топрак удвои с глава след корнер.

Тимът на Бруно Лабадия си върна възможностите в последните секунди на първото полувреме след попадение на Джон Кордоба. След почивката обаче бременчани вкара още два гола посредством Леонардо Битенкурт в 57-ата и Джошуа Сардънжт в 77-ата.
Бундеслига 18 кръг, събота 23 януари  Херта 1:4краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР