Съставът на правителството няма да бъде променян, това е решението

...
Съставът на правителството няма да бъде променян, това е решението
Коментари Харесай

Кирил Петков обяви с кои лидери няма да разговаря за ново правителство, включи и Тошко Йорданов -

Съставът на държавното управление няма да бъде променян, това е решението на изпълнителния съвет на „ Продължаваме Промяната ”. Ясно декларирахме, че има няколко индивида, с които не бихме влезнали в договаряния - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Движение за права и свободи, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов. Тошко Йорданов „ не може да направи даже и една стъпка или едно изявление, без разрешението на Слави Трифонов. Така че и с него няма да можем да приказваме. Но сме подготвени да приказваме с всички други. 

Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков пред публицисти. Министър-председателят посочи, че към момента не желае да приказва за обособени министри, до момента в който не получат поддръжката на самостоятелни депутати. 

Българското държавно управление извършва тъкмо решението на Народното събрание и не е имало пряк импорт, по никакъв метод, на оръжия от България към Украйна, съобщи още Петков. „ Имаме износ към наши обичайни сътрудници - страни в Европейския съюз. Но подобен пряк трансфер България - Украйна - няма ”, безапелационен бе той.

Петков акцентира, че битката против мафията не е самоцел, а инструмент. „ Когато в една богата страна средствата да се изразходват вярно, те усъвършенстват стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл ”, съобщи той. 

Петков разяснява и взаимоотношенията на Политическа партия с президента Румен Радев по БНР. 

" Последните ми остри реплики по отношение на президента бяха на следната база - когато имаш избор на съмнение и предложение, което пази българския интерес, когато в същия този ден като министър председател извършвам обещанието си да мине през Народното събрание, да застанеш с остра позиция против нас, макар че няма смисъл от това... възприятието беше - " този президент какво мисли в този миг, не вижда ли, че има политическа неустойчивост ". Това беше изненадващо и фрапиращо. Ако някой се е объркал, че можем да сме хора на някого и да изпълняваме нещо срещу волята си, няма по какъв начин да се случи ", сподели Кирил Петков. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР