Съставът на бъдещото коалиционно правителство ще стане ясен навръх Никулден,

...
Съставът на бъдещото коалиционно правителство ще стане ясен навръх Никулден,
Коментари Харесай

Обявяват състава на кабинета на Никулден

Съставът на бъдещото съдружно държавно управление ще стане явен точно на Никулден, след края на първия кръг договаряния по програмата на кабинета, водени от първата политическа мощ "Продължаваме смяната ", осведоми Lupa.bg, базирайки се на свои източници.
По данни и от Българска социалистическа партия, и от Има Такъв Народ, тази седмица те, дружно с сътрудниците им от десницата, би трябвало да приготвят описите с имената на проектоминистрите, с цел да стартира дебатът за така наречен "А-отбор " на "Промяната ", както съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков го разгласи след изморителната седмица на кръглата маса.
Според нашите информатори финалът на разискванията за имената е очакван за края на седмицата, само че всички предложения би трябвало да бъдат показани черно на бяло до свикването на Народното събрание в петък. Тогава ще стане ясно и кои от депутатите ще освободят банките, при положение, че се снабдят с министерски кресла.
По-рано през днешния ден пък съпредседателят на Зеленото придвижване (в състава на Демократична България - б.р.) Владислав Панев удостовери, че чака и съставът на кабинета, и самата стратегия за ръководство да станат ясни при започване на идната седмица, когато честват с изключение на носещите името на Св. Николай, и финансистите.
От думите му се разбра, че в реалност сътрудника му Борислав Сандов ще е най-вероятното предложение за екоминистър и по този начин Панев ще остане в Народното събрание, където на шефския стол предстоящо отново се кани да седне Ива Митева (ИТН).
А във връзка незабавните дейности за приемането на бюджета за следващата година, обратно на бързането, оповестено от шефката на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова, зеленият народен представител разгласи, че никога не било съдбовно макрорамката да се одобри и през януари.
Днес пък продължава "чистенето " на противоречивите точки от програмата на упования кабинет, а до дни ще се реши и по какъв начин да наподобява тя пред публиката - със поръчка за първите 100 дни, или с ясно начертан график за цялостен 4-годишен мандат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР