Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна

...
Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна
Коментари Харесай

Молдовецът, разследван за разбитата наркооранжерия край Кичево, остава в ареста

Състав на Варненския апелативен съд удостовери като вярна и законосъобразна мярката за неотклонение „ задържане под стража “, избрана още през юли тази година по отношение на Виталий Ч., разследван с други лица по досъдебно произвеждане по тази причина, че отглеждал и държал за разпространяване марихуана. 

``
реклама
Пресслужбата на съда напомня, че чужденецът, който има двойно поданство – румънско и молдовско е в ареста от 14 юли тази година, а предходната седмица състав на Окръжен съд – Варна отхвърли да промени в по-лека мярката му за процесуална насила. Оранжерията, оборудвана за развъждане на растения от рода на конопа е била разкрита на 13 юли при профилирана полицейска интервенция. В отдаденият чартърен частен парцел на различен обвинен по делото в село Кичево били открити 482 саксии с растения в ранен етап на развиване, инсталация за развъждане и 382,9 гр. суха марихуана. В хода на следствието, в гората по пътя Аксаково-Албена, били открити укрити 5 чувала с към 15 кг суха тревиста маса. Иззети са били и два леки автомобила – единият от които на Виталий Ч. Като съпричастен към разкритата оранжерия се смята и румънски жител наемател на къщата  в Кичево, който съумял да се укрие и сега се търси.

Днес въззивната апелативна инстанция откри, че както все още на първичното задържане под стража на обвинения, по този начин и близо 4 месеца по-късно, са налични всички законови учредения за непрекъснатия арест на чужденеца. Анализът на събраните доказателства - протоколи за разпити на очевидци, за претършуване и изземване, за обиск и изземване, експертни информации и други, обосновават и към сегашния миг обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастност към закононарушенията, за които се проверява. Именно той е управлявал планове в гората до с. Кичево л.а.„ Мерцедес “, а на малко разстояние от колата разкрили чувалите с тревистата маса. 

Фактът, че един от обвинените е съумял да се укрие и по този метод да затрудни следствието, стимулира и този съд за извода, че е действителна заплахата и Виталий Ч. да се укрие или да извърши закононарушение. Обвиняемият е непознат жител, няма непрекъснат адрес или статут на краткотрайно или непрекъснато пребиваващ в страната.
Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява непрекъснатия арест на Виталий Ч., разследван с други лица по досъдебно произвеждане по тази причина, че отглеждал и държал за разпространяване марихуана е дефинитивно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР