Състав на Варненския апелативен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение

...
Състав на Варненския апелативен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Задържаха под стража българин, осъден в Германия за грабеж

Състав на Варненския апелативен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, за българин, наказан за обир в Германия. Преди няколко дни Ивайло Стефанов бе оставен в ареста от Варненския областен съд на съображение Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в немския град Потсдам.
Българинът е бил наказан на 2 години и 4 месеца затвор за обир от игрална зала, осъществен в съучастничество с друго лице и за незаконно лишаване на автомобил. Стефанов даже е участвал на делото, водено по отношение на него в Германия, ефикасната присъда е влезнала в действие на 16 ноември 2017 година, само че през това време той липсващ.
Апелативният съд във Варна остави без почитание жалбата на Ивайло против първичното му задържане. И въззивният съд намира, че способените управляващи на Германия са изпратили всички документи, които ЗЕЕЗА изисква. Въпреки изразеното непринудено единодушие да изтърпи присъдата си в немски затвор, съдът посочи на арестуваното лице, че тази декларация той може да направи пред Окръжен съд – Варна. Тогава първата правосъдна инстанция ще прегледа всъщност настояването на немските управляващи за предаването на българина в Република Германия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР