Състав на Софийския районен съд за пореден път отложи делото

...
Състав на Софийския районен съд за пореден път отложи делото
Коментари Харесай

Отново отложиха делото за падналия асансьор в „Майчин дом“


Състав на Софийския областен съд за следващ път отсрочи делото за случая с падналия асансьор в "Майчин дом " през 2010 година.

Делото се точи към този момент 8 години и е отлагано над 20 пъти. Днес също бе отсрочено, защото подсъдимите не се явиха.

Подсъдимите за случая са Виктор Златков, изпълнителен шеф на Майчин дом, Николай Костевски от управлението на болничното заведение, Галин Стоянов от Държавната организация за метрологичен и механически контрол и Красимир Паунов, притежател на компанията, която е отговаряла за поддръжката на падналия асансьор.

Съдът наложи санкция от 500 лв. на юристите по делото, които не се явиха, и изиска да се показа документално мотив за отсъствието им в правосъдната зала.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 20 септември от 10.00 ч. Другите вероятни дати, в които страните по делото би трябвало да се съберат, с цел да се завърши осемгодишната сага, са 25 октомври, 20-27 ноември и 04 декември 2018 година

Припомняме, с решение от 1 декември 2015 година Върховният касационен съд (ВКС) завърши едно от делата на така наречен "асансьорни майки " - на Камелия Камбурова.

Върховните съдии оставиха в действие решението на Софийския апелативен съд, което постановява на потърпевшата Камелия Камбурова да бъдат изплатени 75 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.

Това е първото от серията каузи против СБАЛАГ "Майчин дом " с влезнала в действие присъда.

Случаят е от 2 март 2010 година, когато в постройката на "Майчин дом " в София пропадна асансьор с 12 души, до момента в който се движи от седмия към първия етаж. Сред потърпевшите бяха 8 бременни дами, акушерка и мъж.

След случая бе назначена петорна експертиза. Първоначално за обвинените бе избрана единствено санкция.

На 19 декември 2014 година стана ясно, че потърпевшата при рухването на асансьор в "Майчин дом " Лидия Димитрова е осъдила болничното заведение за 90 000 лв..

През 2015 година бяха формирани шест нови каузи по случая.

С решение от 1 декември 2015 година Върховният касационен съд (ВКС) завърши едно от делата на така наречен "асансьорни майки " - Камелия Камбурова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР