Състав на Софийския градски съд прекрати и върна за втори

...
Състав на Софийския градски съд прекрати и върна за втори
Коментари Харесай

Делото срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров се връща в прокуратурата

Състав на Софийския градски съд приключи и върна за повторно делото против някогашния началник на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Лазар Лазаров на прокуратурата.
Специализирано звено " Антикорупция " към Софийска градска прокуратура упрекна през юни месец м.г. някогашния началник на организацията в занемареност. От нея били последвали вреди за АПИ в размер на 41 630 050 лева



Първоначално делото се гледа в Специализирания съд , само че след спор за подсъдността му Върховният касационен съд (ВКС) реши, че то би трябвало да се гледа от градския съд . Там по време на разпоредителното съвещание беше върнато на прокуратурата , само че след митинг от страна на държавното обвиняване Апелативният съд отхвърли определението на първоинстанционния съд .

Сега за повторно съдът откри, че в обвинителния акт има нарушавания , които лимитират правата на подсъдимия да разбере в какво е упрекнат. Съдът означи несъгласия и грешки при връзката сред осъществените действия от Лазар Лазаров и нанесената за Пътната организация вреда. И означи, че прокуратурата е належащо да направи промени в обвиняването , с цел да може Лазаров да разбере какви съответни негови дейности са довели до закононарушение. Както и да в профил някои механически грешки.

Прокурорът по делото означи, че най-вероятно ще стачкува определението на съда , само че първо би трябвало да се запознае в детайли с претекстовете.-->

Лазаров разяснява по време на разпоределителното съвещание, че обвинителният акт е " безпорядък " и " скачане от тематика в тематика " . По думите му в обвиняването против него са му вменени обвързване и функционалности, които той не е имал като ръководител на АПИ - за подписване на контракти и възлагане на публични поръчки , което било от пълномощията на Управителния съвет на организацията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР