Състав на Софийския градски съд отложи за 7 октомври искането

...
Състав на Софийския градски съд отложи за 7 октомври искането
Коментари Харесай

Търсят още аргументи за правния стабилитет на открития режим на Куйович

Състав на Софийския градски съд отсрочи за 7 октомври настояването на началника на пандиза в София черногорецът Будимир Куйович да бъде изместен от общежитие от открит вид в такова от закрит вид. Той излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога.

Припомняме, в края на август на Автомагистрала " Тракия " Будимир Куйович беше задържан , макар че би трябвало да излежава присъдата си. Черногорецът беше заловен с подправена шофьорска брошура, издадена сякаш в Португалия, на път за морето. Той е бил настанен в намерено общежитие в Казичене. Заловен е при рутинна инспекция на КАТ в кола с пловдивска регистрация. Спрямо Куйович не е взета мярка за неотклонение, защото изтърпява наказване отнемане от независимост. В интервала на осъществяване на закононарушението той е бил в отпуск. След задържането му още веднъж е наведен в пандиза за доизтърпяване на наказването.

От прокуратурата разясниха, че би трябвало да бъдат събрани доказателства по отношение на правния стабилитет на заповедта за смяна на режима на Куйович, която той е обжалвал пред Административния съд.
 И Румен Петков желае да се разсекрети делото против Будимир Куйович
И Румен Петков желае да се разсекрети делото против Будимир Куйович

Борисов да уволни шефа на затворническото общежитие, прикани някогашният министър

Припомняме, след тази преживелица водачът на АБВ и някогашен министър на вътрешните работи Румен Петков разяснява със жлъч, че " този воин на затворническия труд - Будимир Куйович, не би трябвало да е даже в затворническо общежитие ". Иначе Петков настоя делото против Будимир Куйович да бъде разкрито.

Нападките на Румен Петков бяха ориентирани към и.д. началника на пандиза Десислав Трайков, който пък бе освободен от поста при започване на септември месец.

Преди повече от 10 години поради черногореца имаше оставки на полицейски шефове. По време на правосъдния развой против Куйович обвиненият съумя да упрекна даже тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев на 13 април 2008 година Заедно с него си потеглиха основният секретар на ведомството Илия Илиев и антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров.

Преди да бъде наказан, посоченият за индивида на Сретен Йосич у нас имаше 1 0-годишна възбрана за влизане в страната ни. Куйович обаче я нарушава 14 пъти.
 Ексшеф на Министерство на вътрешните работи прикани за разсекретяване на делата против Куйович
Ексшеф на Министерство на вътрешните работи прикани за разсекретяване на делата против Куйович

Валентин Петров отхвърли да е взимал " такса успокоение ", с цел да прикрива дейноста му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР