Състав на Софийския апелативен съд се е произнесъл с решение

...
Състав на Софийския апелативен съд се е произнесъл с решение
Коментари Харесай

Задочно: 9 г. затвор за турчин, убил съпрузи мотористи при бясно изпреварване

Състав на Софийския апелативен съд се е произнесъл с решение по наказателното произвеждане по отношение на подсъдимия турски жител Ф.Б., упрекнат от Окръжна прокуратура – София за осъществено от него закононарушение – провокирано пътно-транспортно произшествие, при което починали двама съпрузи. Наказателното произвеждане във връзка с подсъдимия Ф.Б. се е развило в изискванията на задочност заради укриването му от правосъдните управляващи в България.

САС е изменил неоправдателната присъда по отношение на подсъдимия Б. като наложеното му наказване „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим лежим на изтърпяване е понижено от 10 години на девет години. Намален е и размерът на предявените цивилен искове от 400 000 лв. на 300 000 лв..

В решението си съдът показва обстоятелството, че подсъдимият Б. все още на привършване на правосъдното разследване е в преклонна възраст - 64 години. Не са събрани и негативни характеристични данни за него. Санкцията от девет години „ отнемане от независимост “, т.е. в междинния размер на плануваното за съответното закононарушение наказване, ще извърши задачите на закона, без да съставлява неоправдана благосклонност по отношение на дееца и осъществената от него незаконна демонстрация. Това наказване, ведно с спомагателния интервал на отнемане от правоуправление на МПС за период от дванадесет години, съдът е намерил за заслужено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР