Състав на Софийския апелативен съд се е произнесъл с решение

...
Състав на Софийския апелативен съд се е произнесъл с решение
Коментари Харесай

На втора инстанция: 9 години затвор за турчина, убил двама мотористи на пътя

Състав на Софийския апелативен съд се е произнесъл с решение по наказателното произвеждане по отношение на подсъдимия турски жител Ф.Б., упрекнат от Окръжна прокуратура – София за осъществено от него закононарушение – провокирано пътно-транспортно произшествие, при което починали двама съпрузи.

Наказателното произвеждане във връзка с подсъдимия Ф.Б. се е развило в изискванията на задочност, заради укриването му от правосъдните управляващи в България.

САС е изменил неоправдателната присъда по отношение на подсъдимия Б. като наложеното му наказване „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим лежим на изтърпяване е понижено от 10 години на девет години. Намален е и размерът на предявените цивилен искове от 400 000 лв. на 300 000 лв..

В решението си съдът показва обстоятелството, че подсъдимият Б. все още на привършване на правосъдното разследване е в преклонна възраст - 64 години. Не са събрани и негативни характеристични данни за него. Санкцията от девет години „ отнемане от независимост “, т.е. в междинния размер на плануваното за съответното закононарушение наказване, ще извърши задачите на закона, без да съставлява неоправдана благосклонност по отношение на дееца и осъществената от него незаконна демонстрация. Това наказване, ведно с спомагателния интервал на отнемане от правоуправление на МПС за период от дванадесет години, съдът е намерил за заслужено.

3 години и 4 месеца затвор за таксиметровия водач, умъртвил моторист на пътя

Решението на въззивния съд може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд в законоустановения период.

Какво се случи на 24.07.2016 година сутринта?

Подсъдимият Ф.Б. влезнал на територията на България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина с персоналния си автомобил „ Мерцедес “. В колата, на предната дясна седалка била брачната половинка чу. В региона на с. Драгоман мъжът управлявал със скорост 135 км/ч., при оптимално позволена в този сектор 60 км/ч. МПС било с включени светлини, видимостта била естествена, а пътната настилка суха. В същото време в противоположна посока се движел мотоциклет „ Триумф Рокет “, със скорост от към 50 км/ч., ръководен от Б.Б. и с пасажер Т.Б. (негова съпруга).

В региона на мостово оборудване автомобилът, ръководен от Б., подхванал неразрешена маневра изпреварване на два автомобила пред него и навлязъл в насрещната лента за придвижване.

Достигайки първия автомобил, брачната половинка на подсъдимия видяла против тях светлините на един фар и му споделила да внимава. Ф.Б. не реагирал, заради което с челната част на автомобила блъснал предното колело на мотоциклета, което се откъснало от рамата и било отхвърлено под оградата на моста. Вследствие на това телата на двамата мотоциклетисти паднали на пътното платно. Автомобилът на подсъдимия раздрал стоманената защитна ограда на пътя, спуснал се по ската настрана и се открил в двора на къща наоколо.

Свидетели на случилото се подали сигнал на тел. 112. Пристигналият на място екип на Спешна помощ установил гибелта на Б.Б. и Т.Б.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР