Състав на Софийски апелативен съд (САС) реши израелският гражданин Гал

...
Състав на Софийски апелативен съд (САС) реши израелският гражданин Гал
Коментари Харесай

Съдът реши разследван за финансови измами за 10 млн. евро да бъде екстрадиран

Състав на Софийски апелативен съд (САС) реши израелският жител Гал Барак, разследван за финансови закононарушения за над 10 млн. евро, да бъде предаден на управляващите на Австрия, които са издали европейска заповед за ареста му.

Софийският областен съд един път отхвърли да извърши Европейска заповед за арест, издадена от първи прокурор при прокуратура на Фелдкирх, Австрия, напомнят от Софийския апелативен съд. Един от претекстовете бе, че европейската заповед за арест е издадена от незапознат орган.

Окръжната прокуратура стачкува произнасянето и претекстовете в него, измежду които и че издадената европейска заповед за арест не съдържа съответни данни за събитията по отношение на време, място и степен на присъединяване на желаното лице в осъществяване на закононарушенията, за които е формирано наказателното произвеждане.

Срещу Гал Барак в Австрия се води следствие за няколко тежки закононарушения - машинация, в изключително огромни размери и изключително тежък случай, пране на пари, присъединяване в незаконна група и други От наличието на Европейската заповед за арест и предоставената спомагателна информация излиза наяве, че се касае за широкомащабна, трансгранична незаконна активност, осъществявана на територията на Австрия, Германия, Швейцария, Сърбия и България от 2015 година до сегашния миг, вредите от която възлизат на над 10 000 000 евро.

Гал Барак бе арестуван при овакантяване на България, на граничен пункт " Калотина ", като се е легитимирал като жител на Израел и е показал постоянен паспорт.

Софийският апелативен съд е решил като основателни доводите на прокурора, че има заплаха желаното лице да се укрие и да извърши ново закононарушение. С решението е позволено предаването на Барак и му е взета мярка за неотклонение " задържане под стража " и от правосъдната зала е бил отведен в ареста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР