Състав на Софийски апелативен съд промени мярката от домашен арест

...
Състав на Софийски апелативен съд промени мярката от домашен арест
Коментари Харесай

Пуснаха срещу подписка обвинена за производство на фалшива валута

Състав на Софийски апелативен съд промени мярката от " домакински арест " в " подписка " на 54-годишната Даниела Андонова, упрекната за произвеждане и предпазване на подправени парични знаци.

Двамата печатари - 54-годишната Даниела Андонова и 49-годишния Илия Ненов, бяха арестувани на 16 март т. година при акция на прокуратурата, ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи по сигнал за печатница за подправени пари в постройка на висшето транспортно учебно заведение в София. При осъществени претърсвания бяха открити имитации с общ номинал от 4 млн. $ и 3,6 млн. евро. В дома на Андонова са открити общо 1 754 900 подправени $, а в този на Ненов - 59 700 менте $. Намерени са щампи и други индустриални материали.

Задържаните твърдяха, че валутата е атрибут за сватби и кръщенета. Последвала експертната оценка на Българска народна банка сподели обаче, конфискуваните парични знаци не съставляват " реквизитни пари ", както твърдеше отбраната. Експертизата потвърди още, че конфискуваните банкноти са с еднакъв метод на направа с банкноти, които са предмет на друго следствие - още веднъж за разпространяване на подправени пари.По данни на проверяващите, менте доларите били за Украйна, а подправеното евро - за страни в Западна Европа.

През март съдят промени мярката за неотклонение на Даниела Антонова " непрекъснато задържане под стража " в " домакински арест " защото магистратите взеха поради събитието, че тя се грижи за възрастния си татко и щерка си. 49-годишният Илия Ненов остана в ареста.

Сега съдът наложи на Даниела Антонова още по-лека мярка за неотклонение " подписка ".

А отбраната продължава да твърди, че качеството на откритите долари и евро е толкоз неприятно, че не може да става въпрос за подправени парични знаци, а за така наречен реквизитни пари. Един от бранителите на предходното съвещание даже се обърна с закачлив коментар към апелативните съдии, че в случай че обвинените фактически са желали да разпространят сходни банкноти в общия паричен оборот, те очевидно са " най-смотаните фалшификатори в историята ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР