Състав на Софийски апелативен съд е оставил без уважение жалбите

...
Състав на Софийски апелативен съд е оставил без уважение жалбите
Коментари Харесай

Оставиха в ареста тримата задържани за модерната наркооранжерия край Скравена

Състав на Софийски апелативен съд е оставил без почитание жалбите на обвинените А.Д. на 24 години от ловешкото село Умаревци, 22-годишната С.Й. от Гоце Делчев и варненецът М.М. на 33 години за изменение на ограниченията им за неотклонение „ Задържане под стража “ в по-леки. Тримата са били привлечени в качеството на обвинени от Окръжна прокуратура – София за осъществени от тях закононарушения - нелегално държане на високорисково наркотично вещество и развъждане на растения от рода на конопа.
Съдът е приел доводите на Апелативна прокуратура – София, че е налице обосновано съмнение за авторството на действията, представляващи тежки умишлени закононарушения, както и съществуването на действителна заплаха обвинените да се укрият и да извършат друго закононарушение.
Тримата са били арестувани на 9 октомври вследствие на взаимна акция на чиновници от ОД Министерство на вътрешните работи София и Районно ръководство Ботевград.
Фактите по делото сочат за една добре проведена и финансирана незаконна активност – засяване, развъждане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Общото количество на конфискуваните стръкове растения коноп са над 3500 броя.
Към сегашния миг на следствието са събрани задоволително доказателства по отношение на причинителите на закононарушенията. При осъщественото претършуване на дворно място и прилежащи постройки в село Скравена са били открити четири идентични халета, представляващи оранжерии с насаждения, наподобяващи коноп. Същите били пригодени за развъждане на растенията в следена откъм температура и мокрота среда, оборудвани с вентилационна и поливна система. Освен това, било намерено и особено хале, предопределено за изсушаване на растенията, оборудвано с машина-сушилня. Поливната система в оранжериите била обвързвана с резервоари, съдържащи вода и течни торове. На мястото на престъплението е имало моторна пръскачка и голям брой пластмасови туби, цялостни с препарати за растителна отбрана. В постройките са били открити везна и кантар.
От конфискуваните растения и суха тревиста маса са били отделени проби, които при осъществените полеви наркотестове са реагирали на високорисковото наркотично вещество коноп (канабис).
Разследването по делото продължа под управлението на Окръжна прокуратура – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР