Състав на Шуменския районен съд уважи исканията на Районната прокуратура

...
Състав на Шуменския районен съд уважи исканията на Районната прокуратура
Коментари Харесай

Задържаха под стража трима телефонни измамници в Шумен

Състав на Шуменския областен съд почете настояванията на Районната прокуратура и дефинира мярка за неотклонение " Задържане под стража “ за тримата обвинени за телефонни измами.  Пламен Д., Тихомир Й. и Ярослав Я. ще останат в ареста. До момента те бяха арестувани с разпореждане на Районната прокуратура за период до 72 часа, откакто бяха привлечени като обвинени за продължавано закононарушение по член 209, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 4 от Наказателен кодекс. Деянието се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години. Тримата мъже работили като помагачи.

Пострадалите жители са били въвеждани в подвеждане, че ще оказват помощ на полицията да залови рискови нарушители. След това по телефоните на потърпевшите се обаждали други, които ги заплашвали с физическа кавга. По тази скица през септември са били излъгани двама шуменци, които дали 11 200 лв. и 5200 лв. дружно със златни украшения.

Съдът показа изводите на прокуратурата, че и за тримата в схемата може да се направи обосновано съмнение, че са участници в нея, както и че в случай че са на независимост, могат да се укрият и да извършат закононарушение. Прокуратурата разполага с доказателства, че Тихомир Й. е на по-високо равнище в схемата с телефонни измами. 

Определенията на Шуменския областен съд, с които са взети най-тежките ограничения за процесуална насила – задържане под стража, на Пламен Д., Тихомир Й. и Ярослав Я.,  подлежат на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР