Състав на Районния съд в Харманли даде ход на наказателното

...
Състав на Районния съд в Харманли даде ход на наказателното
Коментари Харесай

10 години след трагедията в село Бисер, делото тръгва отново

Състав на Районния съд в Харманли даде ход на наказателното дело за наводнението в с. Бисер през 2012 година Тогава, на 6 февруари, се скъса стената на язовир " Иваново " и осем души се удавиха при прииждането на висока вълна в селото. Ход на делото бе даден на разпоредително съвещание, оповестиха от правосъдната палата в Хасково.

Подсъдима е някогашният регионален шеф на Хасково Ирена Узунова . Тя е упрекната от прокуратурата, че в качеството си на длъжностно лице не е изпълнила отговорностите си за обмисляне на отбрана при бедствия и образуване на създаването на регионален проект за отбрана при бедствия, взаимно с централната и локалната власт, се напомня в известието. Също по този начин, не е провела и направлявала осъществяването на превантивни ограничения за недопускане или понижаване на последствията от бедствия, не е осъществила нужната организация и техническа употреба на язовир, и не е осъществила поддръжка и ремонтно възстановителни действия на хидротехническо оборудване.

Обвинението е за причиняване на наводняване с жертви по несъобразителност.

Съдът насрочи делото за разпит на очевидци и движимости лица от 4 до 7 януари 2022 година Д елото ще се гледа за повторно, откакто един път бе прекъснато от съда поради основни нарушавания на процесуалните правила . Хасковският областен съд обаче го върна за ново разглеждане след митинг на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР