Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Турчинът, издирван за трафик на мигранти в Германия, остава в ареста у нас

Състав на Окръжния съд в Хасково дефинира мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на турски жител, против който се води наказателно гонене в Германия за трафик на мигранти, оповестиха от Съдебната палата.

43-годишният мъж е бил арестуван на граничния пункт " Капитан Андреево " при влизането си у нас от Турция на 21 ноември.

За него има издадена Европейска заповед за арест от Районния съд в саксонския град Пирна, Германия, за девет закононарушения, касаещи подкрепяне на нелегално влизане и престояване на мигранти във федералната република. За осъщественото закононарушение е планувано наказване " Лишаване от независимост " за период до 10 години, разясниха от съда.

Според претекстовете обвиненият е непознат жител, няма непрекъснат адрес и каквито, и да било данни за неговата съгласуваност с България, което постанова вземането на мярка за неотклонение " Задържане под стража “ като гаранция за явяването му пред съда в главното произвеждане по предаване на желаното лице.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано пред Пловдивския апелативен съд.

Над 90 на 100 от търсените интернационално жители в Хасковския правосъден регион биват арестувани на " Капитан Андреево ". Обичайната правосъдна процедура е те да бъдат оставяни в ареста до екстрадицията им. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР