Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаването на български

...
Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаването на български
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич предаде български гражданин на полските съдебни власти

Състав на Окръжния съд в Добрич позволи предаването на български жител в Полша за осъществяване на наказателно гонене против него. 53-годишният мъж е бил разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест, издадена от окръжния съд в полския град Гданск. Полските управляващи са показали, че българският жител се търси по отношение на следствие за склоняване на други лица към проституция за приемане на финансова облага и облаги от това, както и за трафик на хора. За визираните в Европейската заповед за арест закононарушения, полското законодателство планува наказване отнемане от независимост за период до 15 години.

Пред Окръжния съд в Добрич мъжът даде единодушие непринудено да бъде предаден на полските управляващи за осъществяване на наказателно произвеждане против него. Той заявява, че не се отхвърля от правилото на особеността, което значи, че в Полша не може да бъде разследван и съден за друго закононарушение, с изключение на за посочените в Европейската заповед за арест. Полските управляващи са дали и гаранции, че след чуването на 53-годишния мъж той ще бъде върнат в България за изтърпяване на вероятно постановено от полски съд наказване отнемане от независимост или мярка задържане под стража.

Европейската заповед за арест, засягаща българския жител, е била издадена на 26 ноември 2019 година. На 18 декември същата година той е бил открит и арестуван в Районното ръководство на полицията в Балчик, а от 20 декември е с мярка за неотклонение задържане под стража. Съдебният състав удостовери наложената му мярка и разпореди арестуваният да бъде наведен в Затвора - Варна до фактическото му предаване на полската страна.

Постановеното от Окръжния съд решение е дефинитивно и не предстои на обжалване. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР