Състав на Окръжния съд в Благоевград, председателстван от съдия Маргарита

...
Състав на Окръжния съд в Благоевград, председателстван от съдия Маргарита
Коментари Харесай

Съдът в Благоевград призна за виновен земеделец, взел 19 500 лв., но не създал стопанство

Състав на Окръжния съд в Благоевград, управляван от арбитър Маргарита Алексиева, при изискването на член 54 от Наказателен кодекс, наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от една година с три години изпитателен период на Г. С. И., употребявал не по предопределение получени средства от европейски фондове.

Мъжът е приет за отговорен в това, че за интервала от 19.01.2010 година до 18.09.2014 година, в област Благоевград, като бенефициент, аграрни производител – физическо лице, употребявал не по предопределение получени на 19.01.2010 година финансови средства – сумата от 19 556.80 лв., представляваща безплатна финансова помощ от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, предоставени от Европейския съюз на българската страна, представляващи предплатено заплащане по подписан контракт с Държавна фирма “Земеделие “, по отношение на подадено заявление за подкрепяне по размер 112 – основаване на стопанства на млади фермери и бизнес проект към него по размер „ Създаване на стопанства на млади фермери “, като не е развил земеделското стопанство – закононарушение по член 254б, алинея 1, алт. 2 от от Наказателен кодекс.

Подсъдимият е приет за невиновен по повдигнатото му обвиняване, че е направил закононарушението в съучастничество. С присъдата вторият обвиняем по делото - Г. И. А., е приет за невиновен, в това, че в интервала от 19.01.2010 година до 18.09.2014 година, в област Благоевград като прокурист на аграрни производител – физическо лице, и в съучастничество с него като съизвършители, употребявал не по предопределение получени на 19.01.2010 година финансови средства – сумата от 19 556.80 лв., представляваща безплатна финансова помощ от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони /ЕЗФЗСР/ - предоставени от Европейския съюз на българската страна по размер

„ Създаване на стопанства на млади фермери “, като не е развил земеделското стопанство – закононарушение по член 254б, алинея 1, алт. 2, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от НК/ С постановената присъда Окръжният съд в Благоевград е отхвърлил като безпочвен предявения гражданския иск от Държавен фонд „ Земеделие ” против подсъдимия Г. И. А. за възнаграждение на сумата от 19 556.80 лева, представляваща обезщетение за породени имуществени вреди, ведно със законната рента от датата на увреждането до окончателното й погашение.

Присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – София в 15-дневен период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР