Състав на Окръжния съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане

...
Състав на Окръжния съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане
Коментари Харесай

Постоянен арест за габровеца, пребил до смърт приятелката си

Състав на Окръжния съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ” във връзка с С. А. от Габрово, упрекнат в осъществяване на ликвидиране на 46-годишна жена. Деянието е осъществено на 19 август. От събраните досега доказателства е видно, че на потърпевшата е нанесен побой, вследствие на който дамата е получила тежки контузии , довели до гибелта ѝ. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Съдебният състав е счел, че съгласно събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че С. А. е направил закононарушението , както и че са налице останалите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Отчетени са били тежестта на закононарушението, наказуемо от закона с отнемане от независимост от 10 до 20 години, както и заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Съдебното решение е взето по искане на Окръжната прокуратура, а определението на съда предстои на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново в тридневен период.         

Обвиненият в ликвидиране 42-годишен мъж е живял на фамилни начала с жертвата. Жената е умряла от раните си в колата за спешна помощ , на път към болничното заведение.

Според репортерска инспекция убийството е станало в габровския квартал Горни Бакойци, в къща, където обвиненият и жертвата са живеели чартърен. Мъжът е бил без непрекъсната работа и имал престъпно минало .

Изясняват се аргументите, довели до тежкото закононарушение, квалифицирано от магистратите по член 115 от Наказателния кодекс, който третира съзнателно ликвидиране.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР