Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение се провежда

...
Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение се провежда
Коментари Харесай

Спецакция на полицията в Габровско

Специализирана полицейска интервенция по сигурност на пътното придвижване се организира на територията на област Габрово. Началото беше обещано тази заран на сектор от пътя Габрово-Дряново, оповестиха от полицията.

Акцията е по метода " широкообхватен надзор ”. В нея вземат участие чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна организация (ИА) " Автомобилна администрация ", Агенция " Митници " и Национална организация за приходите (НАП). Акции текат и в територията на районните ръководства в Севлиево, Дряново и Трявна.

Акцент при интервенцията е и разпространяването на осведомителни материали свързани с акцията „ Консумирай отговорно! “ на полицията и Сдружение “Спиритс България " и Български Червен кръст. При предоставяне на рекламните листовки на водачите, полицейските инспектори обръщат внимание на участниците в придвижването, че човешкият живот е скъп и не би трябвало да се кара след приложимост на алкохол. 

Операцията е за надзор на използването на алкохол и наркотични субстанции, недееспособност , лишаване на преимущество на пътните транспортни средства, потребление на предпазни колани и системи за обезопасяване на водачи и пасажери в моторните транспортни средства (МПС), за потребление на защитни каски, съблюдаване на възбраните за прилагане на мобилни телефони при шофиране.

Осъществява се и засилен надзор над водачите на товарни коли, рейсове, на двуколесни и триколесни моторни транспортни средства, както и над водачите на колела.

Служителите на ИА " Автомобилна администрация “ наблюдават за времето за ръководство и почивки от страна на водачите, извършващи публичен транспорт на пасажери и товари, техническа редовност на пътните транспортни средства, нередовни документи на водачите, транспортното средство и транспортираните товари. Контрол от страна на чиновниците от Агенция " Митници " се реализира за транспорта на артикули и товари.

Служителите на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) ревизират за нарушавания на габаритите, претоварване и нарушавания, засягащи пътни такси. Национална агенция за приходите реализират надзор на товарни коли на 3,5 тона за транспорт на артикули и товари с висок товарен риск.

Специализираната полицейска интервенция ще продължи през целия ден. При последната взаимна интервенция в границите на два часа полицейските чиновници ревизираха 42 моторни транспортни средства и 48 лица. От общия брой МПС са тествани 11 товарни коли. Установени са шест нарушавания. Връчени са два електронни фиша.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР