Състав на Окръжен съд Разград призна за виновен 43-годишния Милко

...
Състав на Окръжен съд Разград призна за виновен 43-годишния Милко
Коментари Харесай

Пет години и четири месеца затвор за рецидивист, извършил грабеж на велоалеята за Пчелина

 Състав на Окръжен съд Разград призна за отговорен 43-годишния Милко И. от шуменското село Кочово в осъществяването на обир, съпроводен със мощ, оповестиха от пресслужбата на институцията.

На 13.03.2021г. на велоалеята Разград – Пчелина, в изискванията на рисков рецидив, подсъдимият е лишил непозната движима движимост – мобилен телефон на стойност 1400 лв., ведно със стъклен протектор на стойност 20 лева и СИМ-карта на мобилен оператор на стойност 6 лв., всичко на стойност 1426 лв. от владението на млада жена от Разград, без нейно единодушие, с желание незаконно да я присвои, като е използвал за това мощ.

Около 18.00 часа покрай изхода на града, Милко видял младото момиче и го попитал за часа, след което се нахвърлил върху него. Мъжът извадил нож и със мощ лишил мобилния й телефон, след което избягал. Пострадалата съумяла да подаде сигнал на тел.112 от рецепцията на близкия хотел.

По искане на отбраната, правосъдното разследване мина по съкратената процедура с признание на обстоятелствата и събитията в обвинителния акт. При нея, съгласно закона, съдът е длъжен да понижи размера на наказването " отнемане от независимост “ с 1/3 при постановяване на неоправдателна присъда.

Държавното обвиняване пледира за присъда над минимума – към 6 години с претекста, че подсъдимият е осъждан неведнъж, актуалното закононарушение е осъществено в изискванията на рисков рецидив, а последното му излизане от пандиза е в края на октомври 2020 година, където е търпял наказване " отнемане от независимост “, постановено от Окръжен съд Разград за две закононарушения – изнудване и блудничество.

Защитата изиска от съда наказване към минималния размер – 5 години, което съдът да редуцира с 1/3. Като доводи бяха изтъкнати неналичието на работа и приходи изключително в изискванията на пандемия в страната, което е подтикнало подсъдимия към осъществяване на закононарушението, както и това, че имуществените вреди са възобновени.

В правосъдната зала, в правото си на последна дума, подсъдимият изрази страдание за постъпката си.

Разградският областен съд наложи на Милко И. наказване " отнемане от независимост “ в размер на 8 години, което понижи с 1/3 до 5 години и 4 месеца, което да изтърпи при първичен " непоколебим режим “.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд Варна в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР