Състав на Окръжен съд - Плевен /ОС/ е наложил днес

...
Състав на Окръжен съд - Плевен /ОС/ е наложил днес
Коментари Харесай

Оставят за постоянно в ареста задържаните за убийството на непълнолетния младеж от Кнежа

Състав на Окръжен съд - Плевен /ОС/ е наложил през днешния ден на двамата обвинени за убийството на малолетния юноша от Кнежа непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Това оповестиха от пресцентъра на съда.

 Работи се по няколко версии за жестокото ликвидиране на 17-годишния в Кнежа Виж още

Задържаните за тежкото закононарушение са двама мъже на към 20 години. Те са от Бяла Слатина и, съгласно изнесените през вчерашния ден на конференция данни от проверяващите, са пребили грубо малолетния след зародил спор в автомобила, в който тримата са се возили в нощта на 28 против 29 ноември.

Високата социална заплаха на закононарушението, характеризиращо се с брутална свирепост и безусловно надменно отношение към неприкосновеността на непознатата персона, както и последвалите действието дейности, осъществени от двамата обвинени, по укриване на тялото, са измежду претекстовете на съда, довели до взимане на най-тежката мярка за задържане.

От събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушението, за което са привлечени към наказателна отговорност.

Обвинението е за закононарушение, за което е планувано наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост, заради което е налице действителна заплаха обвинените да се укрият или да извършат закононарушение.

Определенията на съда не са дефинитивни. Те могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд - Велико Търново. В случай на постъпила тъжба или митинг, делото пред горната инстанция е планувано за 10 декември т.г. от 10.00 часа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР