Състав на Кюстендилския окръжен съд постанови мярка за неотклонение Задържане

...
Състав на Кюстендилския окръжен съд постанови мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Постоянен арест за кюстендилец, хванат с кокаин на границата

Състав на Кюстендилския областен съд постанови мярка за неотклонение " Задържане под стража "  за 35-годишния Б. К. с непрекъснат адрес в града. Той е притеглен като обвинен по сигнал на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати, към посолството на страната в България, че на неустановена дата през първата половина на месец февруари 2023 година е направил опит да придвижи през граница 480 грама кокаин.

Засега от прокуратурата не дават повече детайлности по случая. Според неофициална информация кокаинът е бил в колетна пратка.

Деянието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи, а точно, че е било разкрито от органите на Министерство на вътрешните работи.

Повдигнато е и обвиняване за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Образувано е досъдебно произвеждане.

Съдебният състав смята, че данните, събрани в хода на досъдебното произвеждане до сегашния миг, могат да обосноват извод за съпричастност на обвинения в осъществяването на закононарушенията, в които е упрекнат. Същевременно едно от обвиняванията е за тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване " отнемане от независимост "  за период от 10- 15 години и санкция в размер от 100 000 – 200 000 лева, от което може да се изведе хипотезата за действителна заплаха от укриване или осъществяване на друго закононарушение.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил може да се апелира в 3- дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР