Състав на Бургаския апелативен съд не уважи жалбата на сирийския

...
Състав на Бургаския апелативен съд не уважи жалбата на сирийския
Коментари Харесай

Сирийският каналджия Канан Талал остава в ареста

Състав на Бургаския апелативен съд не почете жалбата на сирийския жител Канан Талал против.  Той е упрекнат за това, че е подкрепил 10 непознати жители – сирийци, пакистанци и други шест с неустановена идентичност, да преминат и да обитават нелегално в страната ни, за лична полза,както и за ПТП с породена по несъобразителност гибел на мигрант от Сирия, като след произшествието е напуснал мястото на престъплението. Катастрофата е от 1 май 2022 година в землището на с. Омарчево, община Нова Загора. Обвиняемият е бил зад кормилото на лек автомобил " Опел Астра “.

За първото закононарушение в закона е планувано наказване отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция от 5000 лева до 20000 лева, а за злополуката, приключила със смъртен случай, в случай че бъде приет за отговорен, обвиненият може да получи наказване отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Според апелативните съдии, вярна е преценката на първоинстанционния съд, че са налице предпоставките за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “, а точно - за закононарушенията, в осъществяването на които е упрекнато лицето, се планува наказване " отнемане от независимост “ и доказателствата по делото сочат, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. 

Разследването е в начален етап, само че по делото са събрани задоволително писмени и гласни доказателства, въз основа на които може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на сирийския жител към действията, за които е притеглен към наказателна отговорност.

Обвиняемият е декларирал, че не е управлявал лекия автомобил, с който е станала злополуката, само че свидетелски показания опровергават тезата му. В днешното правосъдно съвещание бяха показани преписи от протоколи за разпит на трима очевидци, данните от които са в поддръжка на обвинителната теза за авторството на действията.

ОбвиняемиятТалал е чуждгражданин, който обитава в страната със статут претендент емигрант, настанен е в Център за бежанци в гр. Харманли, само че от материалите по делото е видно, че същият е напуснал този център и е бил внеизвестност до установяването и задържането му. От доказателствата поделото може да се направи съмнение, че е избягал след произшествието. Това е наложилообявяването му за общодържавно търсене.Според въззивния състав изводът за съществуването на действителна опасностобвиняемото лице да се укрие или да извърши закононарушение е аргументиран.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР