Съсловни и болнични организации излязоха в понеделник с позиции, в

...
Съсловни и болнични организации излязоха в понеделник с позиции, в
Коментари Харесай

Съсловни организации се обявиха срещу уронването авторитета на Александровска болница

Съсловни и болнични организации излязоха в понеделник с позиции, в които се оповестиха против хвърлянето на недоказани обвинявания за нередности в Александровска болница от част от работещите в нея, защото това уронва престижа на лечебното заведение.

Българският лекарски съюз поссочва в позицията си, че с безпокойствие следи разразилия се публичен спор във връзка публикуваните в медийното пространство данни за финансовото положение на УМБАЛ „ Александровска “ и последствията, произлизащи от него. “Разпространяването на данни от всекидневен темперамент и преди привършване на съответните инспекции е недопустимо и нездравословно и настройва публичното мнение против една от най-големите болнични структури в страната и медиците, работещи в нея.

Проблемите в едно лечебно заведение не се вземат решение в телевизионни изявленията и медийни присъединяване. Управлението на една болница е поверено на нейния принципал и Съвет на шефовете, които носят отговорността и разполагат с цялостната информация за положението на лечебното заведение. Призоваваме, нужните решение да се вземат след излязъл резултат от осъществена инспекция на обективните условия по проблема “, се споделя в позицията на съсловната лекарска организация.

“Медийните престрелки, злепоставянето на сътрудници и изнасянето на информация, инспекцията, за която към момента е в ход, освен уронва престижа на лечебното заведение и медицинския личен състав, работещ там, само че и разрушава доверието на обществото в „ УМБАЛ " Александровска “ и българското опазване на здравето “, показва БЛС.

С реакция излезе и Столичната гилдия на БЛС , която декларира, че безпричинно настройва публичното мнение против една от най-големите болнични структури в страната. “Недопустимо е да се приказва медийно с внушения от името на цяла болница преди да са тествани и доказани. Тези обвинявания и неоснователни изказвания, спекулирането с числа за финансовото положение на болничното заведение отблъсква пациентите и тежко уронва престижа на работещия медицински личен състав. Правото по Конституция да се получава и популяризира информация е с единствен аршин – истината.”, споделят от Столичната гилдия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР