Съсирването на кръвта е проблем, който може да се появи

...
Съсирването на кръвта е проблем, който може да се появи
Коментари Харесай

Съсирване на кръвта? Избягвайте тези храни и напитки

Съсирването на кръвта е проблем, който може да се появи при доста хора. Въпреки че аргументите могат да бъдат разнообразни, има храни и питиета, които могат да допринесат за увеличение на риска от съсирване на кръвта. В тази публикация ще разгледаме някои от тези храни и питиета, които би трябвало да се заобикалят, с цел да се понижи риска от съсирване на кръвта.

Алкохолни питиета

Алкохолът може да разшири кръвоносните съдове и да усили кръвното налягане, което може да способства за съсирване на кръвта. Затова, в случай че кръвта ви се съсира елементарно, е добре да ограничите потреблението на алкохол.

Лук

Лукът е прочут със своите антикоагулантни свойства, които могат да оказват помощ за разреждане на кръвта. Въпреки това, в случай че имате проблеми със съсирване на кръвта, би трябвало да избягвате потреблението на огромни количества лук.

Лекарства против болки

Някои медикаменти против болки, като аспиринът и ибупрофенът, имат антикоагулантни свойства и могат да усилят риска от съсирване на кръвта. Ако би трябвало да приемате такива медикаменти, би трябвало да ги приемате единствено след консултация с доктор.

Ягоди и други плодове

Ягодите и други плодове са богати на витамин К, който може да помогне за основаване на кръвни съсиреци. Въпреки това, в случай че имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е належащо да ограничите потреблението на тези храни.

Кафе

Кафето може да способства за съсирване на кръвта, защото съдържа кафеин, който може да повлияе на кръвното налягане. Ако кръвта ви се съсира елементарно, може да бъде потребно да ограничите потреблението на кафе.

Грозде и други храни, богати на резвератрол

Гроздето и други храни, богати на резвератрол, имат антикоагулантни свойства, които могат да оказват помощ за разреждане на кръвта. Въпреки това, в случай че имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е належащо да ограничите потреблението на тези храни.

Морски блага

Като сьомга и сардини, съдържа високи равнища на омега-3 мастни киселини, които могат да допринесат за разреждане на кръвта. Въпреки това, в случай че имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е належащо да ограничите потреблението на синя риба.

Зехтин

Зехтинът съдържа високи равнища на мононенаситени мастни киселини, които могат да оказват помощ за разреждане на кръвта. Въпреки това, би трябвало да се употребява с сдържаност, защото е богат на мазнини.

Целина

Целината съдържа високи равнища на кумарин, което може да помогне за разреждане на кръвта. Въпреки това, в случай че имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е належащо да ограничите потреблението на целина.

Съсирването на кръвта е проблем, който може да се появи при доста хора. Въпреки че има доста храни и питиета, които могат да оказват помощ за разреждане на кръвта, има и такива.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР