Съсипвате най-доброто българско държавно предприятие. Унищожавате българската марка, известна и

...
Съсипвате най-доброто българско държавно предприятие. Унищожавате българската марка, известна и
Коментари Харесай

Сглобката съсипва най-доброто българско държавно предприятие „Ел Би Булгарикум“

" Съсипвате най-хубавото българско държавно дружество. Унищожавате българската марка, известна и уважавана по целия свят. Има ли това връзка с желанията ви за преструктуриране на Държавната консолидационна компания и с бъдещи планове за ориста на предприятието „ Ел Би Булгарикум? “. С този въпрос водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към министър Богдан Богданов по време на парламентарния надзор.
„ Скандалите в дружество не стихват към този момент 2 години. Получих отворено писмо от синдикалната  организация на КНСБ в  индустриална база във Видин с доста тревожни въпроси от работещите там. В тази връзка задавам въпроси, които касаят служащи, цени и консуматори, корупция, интернационално съдействие, в последна сметка – перлата на българските държавни предприятия, както постоянно назоваваме „ Ел Би Булгарикум “. Работниците афишират протестна подготвеност. Те нямат никакъв разговор с управлението и с шефа Иво Лилов, който само ги заплашва, че в случай че приказват обществено и си опишат проблемите, ще закрие предприятието във Видин. Заплатите са ниски, а  обяснението е, че предприятието е на загуба. Публичните доклади обаче демонстрират, че е на облага. В същото време Лилов назначава в администрацията нови хора на мениджърски и други длъжности със заплати от 3500 лева ", разясни Нинова.
„ Защо внезапно цените скочиха с 60 %, а пласментът на продукцията падна с 50 %. Има ли нещо общо със замерянето с корупционни кавги сред няколко управления на „ Ел Би Булгарикум “? Те взаимно се упрекват, че пробутват свои компании като снабдители на мляко, и то от чужбина, с влошено качество? ", попита Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР