Също така е предлагала и ценни книжа и стоки под

...
Също така е предлагала и ценни книжа и стоки под
Коментари Харесай

Главният прокурор на Ню Йорк иска присъда за Nexo frognews.bg

Също по този начин е предложила и скъпи бумаги и артикули под формата на виртуални валути, закупувани и продавани на виртуалния пазар на Nexo, прочут като " Борса, обединени вложения, които Nexo назовава " Продукт за печелене на рента ". Фирмата е предоставила и подправен лиценз за активността си. Има пропуски и във връзка с законовото сходство на капиталовите артикули.

Въпреки че компанията се е пробвала да поправи несъответствията по закон, то тя е продължила да работи като нерегистриран брокер или дилър на скъпи бумаги.

Главният прокурор на Ню Йорк - Летиша Джеймс е издала заповед, с която да не разрешава на Nexo да продължава с нарушаванията на закона на щата, като подрежда на Nexo да заплати съответното обезщетение, написа още " Фокус ".

Според проверяващите документи Nexo Inc. е корпорация на Каймановите острови, основана през 2018 година Nexo Inc. е напълно благосъстоятелност на Коста Кънчев, неин съосновател, изпълнителен ръководител и основен изпълнителен шеф. Nexo Inc. е компанията майка на Nexo Group, която включва разнообразни дъщерни сдружения и филиали. Nexo Inc. не е записана да прави бизнес в Ню Йорк и не е записана в OAG като брокер на скъпи бумаги или дилър или брокер-дилър на артикули.

Според изложените обстоятелства - Nexo е компания настояща в Съединени американски щати най-вече посредством Nexo Capital и предлага разнообразни финансови артикули и услуги, свързани с виртуална валута на клиенти на дребно и институционални клиенти. Nexo прави активността си посредством обществен уеб страница, наличен на http://www.nexo.io, и посредством мобилно приложение за смарт телефон, като и двете целят да разрешат на потребителите да купуват, продават, подават, търгуват, вземат заеми против и печелят рента на виртуална валута.

Nexo разпространява своите финансови артикули и услуги на вложителите посредством своя уеб страница, мобилното приложение Nexo и в разнообразни интернет и обществени медийни платформи, в това число Twitter, Instagram и YouTube.

Според обвиняването на основния прокурор на щата Ню Йорк - Nexo е предложила нелегално скъпи бумаги и артикули в Ню Йорк, като е осъществявала незаконна продажба или е предложила за продажба на своите сметки в " спестовния портфейл " и срочни депозити и двете скъпи бумаги, в границите на този щат, без да се е записала, както се изисква по закон. Nexo е била и дилър, брокер или търговец, защото продуктите, които носят лихви като скъпи бумаги да вземем за пример, са намерено налични за потребление от консуматори в Ню Йорк.

Документът дефинира, че търговията на Nexo с биткойн и други виртуални валути в границите на Съединени американски щати без регистрация е нелегално. Брокери-дилъри на артикули, търговци и други, които търгуват с тези принадлежности в или от Ню Йорк, без да са регистрирани, също нарушават закона.

От следствието излиза наяве, че Nexo има хиляди дейни сметки, основани в Ню Йорк, които са закупили или продавало виртуални валути на борсата. Не е имало условие потребителите да бъдат " доказани “, нито потребителските сметки са подлагани на своя " основан на риска IP блокер “, до момента в който в акаунта на потребителя не бъде подаден най-малък предел.

Nexo е поела ангажимент да приключи активността си в Ню Йорк, като е изпратила имейли до клиентите си да изтеглят средствата си. Фирмата не го прави действително, защото към 31 януари 2022 година, съгласно данните на Nexo, има повече от 5500 дейни EIP акаунта, финансирани от вложители в Ню Йорк, с обща стойност на акаунта от почти 11,66 милиона $.

Nexo неправилно е показала, че съблюдава използваните закони и разпореждания. Според информация в уеб страницата се работи в сходство с всички използвани световни и локални разпореждания, като се съблюдават условията на всички места, където дава услуги да поддържа първокласни юридически съветници в юрисдикциите на своите интервенции. Според прокуратурата обаче това не е законно.

Според обвиняването на основния прокурор на Ню Йорк с изказвания на съоснователя на Nexo Антони Тренчев се основава у клиентите подвеждащото усещане, че техните вложения са с невисок риск и че те правят покупко-продажби с компания, която е изцяло лицензирана и работи в сходство с използваното законодателство. Всъщност, както е посочено нагоре, Nexo е работила нелегално в Ню Йорк и е взела участие в лъжливи практики според Закона.

Така прокуратурата повдига обвинявания против дейностите и практиките на Nexo, като твърди, че компанията е нарушила Общия търговски закон на Ню Йорк и наредбите, обнародвани според него, в това число наредбите на кодекси, правила и разпореждания на щата Ню Йорк, доколкото такива дейности и практики съставляват продажба или покупка на, или предложение за продажба или закупуване на скъпи бумаги или артикули в или от Ню Йорк без регистрация.

Така се стига до настояването на основния прокурор на Ню Йорк за:

Главният прокурор изисква присъда против създателите на Nexo (ответниците), както следва:

1. Забрана на ответниците да вземат участие в настоящи или бъдещи нарушавания на закона на Ню Йорк;

2. Нареждане на ответниците да изтеглят всички суми, получени по отношение на или вследствие на нарушаванията на закона, за които се твърди, всички пари, получени по отношение на или вследствие на измамата, за която се твърди и всички суми, с които ответниците са били безпричинно обогатени във връзка със или вследствие на дейностите, практиките и бездействията, посочени в документа.

3. Нареждане на ответниците да възстановят всички средства, получени от вложители по отношение на измамническите и лъжлив действия;

4. Разпореждане да бъде неразрешено за непрекъснато да се занимават с издаване, предложение, продан, продажба, промоция, договаряния, реклама, капиталови препоръки или разпространяване на скъпи бумаги или артикули в или от щата Ню Йорк;

5. Разпореждане на ответниците да заплатят разноските и таксите на ищеца;
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР