Същност на йо-йо ефекта? Това е циклично наддаване на тегло,

...
Същност на йо-йо ефекта? Това е циклично наддаване на тегло,
Коментари Харесай

Как да се предпазим от йо-йо ефекта след кетодиетата

Същност на йо-йо резултата? Това е циклично наддаване на тегло, което нормално следва целенасочената загуба на тегло (след привършване на избрана диета).
Най-голямата неточност, която стои зад йо-йо резултата е, че при довеждане докрай на диетата си хората бързат да се върнат към нездравословните си хранителни привички. Това, което нормално се случва, е, че откакто завършат диетата си, хората не са сигурни какво да ядат и какъв брой да ядат дневно. Притеснени, че може да ядат прекалено много, стартират да ядат доста по-малко или нередовно. След това се усещат доста гладни, без да имат време за ястие. Първото нещо, което по-късно вършат, когато се приберат вечер, е да атакуван хладилника.
Опасявайки се, че може още веднъж да огладнее, тялото по-късно минава към своята спестовна стратегия - забавя метаболизма и стартира да съхранява мазнини за времето на строги икономии. Наддаването на тегло към този момент се дължи само на повишение равнищата на мазнини.
Бързата загуба на тегло не води до този резултат
Йо-йо резултатът нормално се приписва неправилно на бързото намаляване. Както към този момент знаете, това е илюзия. Ако съумеете да отслабнете бързо и по-късно постепенно преминете от режим на намаляване към здравословна, уравновесена диета, няма да дадете късмет за връщане на килограмите.
Кетодиетата която дава опция за бързо намаляване. При нея доста постоянно се следи йо-йо резултат, защото получавайки мечтаната форма и тегло, мнозина бързо се връщат към сатрите си привички и наддават токова бързо, колкото са и отслабнали.
Как да отслабнете и да останете такива
1. Поставете си цел и я постигнете
Спрете просто да мечтаете да сте по-стройни и действайте. Поставете си ясна цел и ги запишете, тъй че да можете да ги виждате от самото начало. Може да желаете да измислите собствен личен проект - да вземем за пример можете да начертаете стадиите на намаляване, т.е. какъв брой килограми ще загубите, кои елементи на тялото ще бъдат тонизирани, какъв брой постоянно ще спортувате и на кой спорт или активност ще отдадете време и внимание.
2. Не допускайте старите неточности
Ако историята на вашата диета към този момент записва няколко (неуспешни) опита за намаляване, може би имате добра концепция какво работи и какво не за вас.  Идентифицирали ли сте слабото си място?
3. Променете неприятните хранителни привички
Нека приключим с най-важната точка. Важно е след привършване на диета да измененията предишните си хранителни обичаи един път вечно. Не разчитайте на липосукция, изгаряне на мазнини или таблетки за намаляване, с цел да ви спасят от йо-йо резултата. Тези способи могат единствено да оказват помощ на вашите старания. Не се вманиачавайте да проверявате цифрите на кантара си. Изцяло се фокусирайте върху бавното понижаване на линията на талията или бедрата. Здравословното хранене и постоянните тренировки би трябвало да станат гръбнака на новия ви метод на живот. Благодарение на тях в никакъв случай няма да се наложи да се разделяте с новата си визия!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР