Същият Чайка бе посрещан в София от колегата му Сотир

...
Същият Чайка бе посрещан в София от колегата му Сотир
Коментари Харесай

Защо в България хем няма корупция, хем се борим с нея? Дрон от Ст...

Същият Чайка бе посрещан в София от сътрудника му Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов с почести, все едно е военачалник губернатор. Освен това бе подписан контракт и български прокурори вървяха на образование в Русия по какъв начин да се борят с подкупите, кражбите и огромната корупция. И запомниха златното предписание: внимавайте в следствията за свои.

 

Страната на Путин по мащаби на корупцията се намира на 142-о място в света. Заедно с Гамбия, Бенин, Непал, Руанда и Свазиленд. Но е обучавала наши прокурори тъкмо в тази дисциплинираност...

 

Все отново нашите обвинители и политици научиха нещо доста значимо от „ братушките “: Как да отхвърлят за корупция и в това време да се борят с нея. По този начин  регистрират резултати пред обществото и Брюксел с накиснати за корупция неуместни на властта персони. Обикновено селски кметове или предприемачи, на които би трябвало да се отнеме бизнеса. Толкова се усъвършенстваха в тази игра, че даже кавги като тези с Пепи Еврото и убития Мартин Нотариуса, се плъзгат по тях като водни капки върху восък...

 

Остават дни до следващите предварителни избори. Кандидатите за депутати са над 6 500 души. Една част от тях всеки ден ни облъчват от малките екрани и други медии с послания, обещания и обети. Наслушахме се на политици с опит, без опит и на откровени идиоти по какъв начин ще преборят корупцията. То са закани за страховити следствия, прокурорски епични борби, подвизи на Министерство на вътрешните работи и вълшебни ремонти в закони, които ще обезпечат правдивост и слънчево бъдеще за родината и нейните трудови хора.

 

Така е от години. Най-гласовит от времето на първия си премиерски мандат и до този миг е индивидът от Банкя. В тези години звучеше като „ индивидът от Ламанша “, а край него се размотаваха тубми от Санчопансовци и Дулсинеи. Особено Дулсинеи. Една огромна и шумна бутафория, несъмнено.

 

Всеки път стигаме до един и същи въпрос: Как по този начин водим война с корупцията, а в това време твърдим, че такава у нас няма?

 

Ето какво споделя самият рицар на истината Борисов в изявление за Нова тв: „ В България корупция по високите етажи на властта няма.  Имаме най-евтините автомагистрали на планетата, бием Румъния по всевъзможни критерии, а за неприятните отчети на Брюксел за страната ни са отговорни единствено безотговорни медии и политици “.

Казва го човек, който се кълне и кръсти, че приказва единствено истината.

 

Добре, само че за какво тогава и през днешния ден ни дават обещание свирепа война против това уродливо събитие?  

 

Дори прокуратурата насочва люти закани да проверява всичко, което намирисва на корист или вредителство против народа. В същото време няма нито един политик с присъда.

Излиза, че днешните политици и управленци са изпълнили на 100% завета на Апостола за „ чиста и свята република “. Не е смешно.

 

От което следва, че нашите политици са най-честните в света.

 

А честността не е лесна работа. Както споделя Тери Пратчет: „ Да бъдеш хронично почтен е като да участваш в съревнование с колела, обут в гащи от шкурка. " На какво са подготвени тези апостоли поради нас…

 

Съвсем логично е в скоро време наши политици, ченгета и прокурори да изпълнят още един завет на Левски, тръгвайки да оказват помощ на други поробени нации, където нещата не вървят блестящо като у нас.

 

Да вземем Перу. Там през вчерашния ден съдът осъдил някогашния президент Алехандро Толедо на 20 години и 6 месеца затвор за корупция. Бил взел рушвет 35 млн $. Нашите такава мижава сума я покриват за нула време без да остане никаква диря. А като няма диря - няма и корупция. Толедо в този момент можеше да се излежава на плажа до Мис сутиен, вместо да търка нара при перуанския бай Ставри…

 

Преди дни пък в Тирана арестували някогашния албански президент Илир Мета. И него за корупция. Мета обаче самичък си е отговорен. Преди две години той бе посрещнат с почести, гвардейци и духов оркестър от своя хазаин Румен Радев в София. Двамата имаха дълга среща на „ четири очи “. Добре де, Мета не можа ли да показа с българския си сътрудник, какво го мъчи и да получи някакъв умен съвет? Е, в този момент албанецът ще си търси положителни юристи.

 

Бившият испански министър Едуардо Сапланабе пък бе наказан наскоро на 10 години и пет месец затвор. За заграбване, рушвет и подправяне на документи.

 

Така е там, където честността не е знак верую на политиците, както тук.

 

Затова дано повярваме и този път на претендентите за Народното събрание, които дават обещание тотална война с корупцията, каквато у нас няма. Няма и пазаруване на гласове. Може да сме най-бедните в Европа, само че сме най-честните. Честно.

 

Емил Азар

 

П.П. Преди минути долетя новината, че в китно странджанско село 86-годишен откривател, притежател на плакет и грамота от ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта) през 1968 година, е създал ултра съвременен дрон за водене на военни дейности против корупцията. Той е доста по-съвършен от американското знамение Global Hawk и по-бърз от израелския RQ-7B UAV (Shadow Drone). Използвани са пера от странджански черен щъркел и нокти от египетски лешояд. Очаква се след изборите новото българско изобретение да бъде признато на въоръжение в антикорупционната комисия в Народно събрание, Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, КОНПИ, ДАНС и всички останали антикорупционни структури.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР