Същински апокалипсис е в село Каравелово! Материални поражения има много,

...
Същински апокалипсис е в село Каравелово! Материални поражения има много,
Коментари Харесай

Отец Рафаил: Много е страшно, но благодаря на Бог, че няма жертви

" Същински апокалипсис е в село Каравелово! Материални провали има доста, само че Бог да даде сили, ще се оправим. Много е ужасно, само че благодаря на Бог, че няма жертви. "

Това показа пред " България Днес " отец Рафаил от наводненото карловско село Каравелово. Къщата на духовника е по-встрани от поречието на излязлата от коритото си река Стряма и това е избавило дома му от водната буря. Бедствието заля голям брой къщи и остави след приливната си вълна тиня, кал, отпадъци, голям брой дървета и цялостен безпорядък.

" Приютихме самотно живееща жена в къщата ни, няма кой да й помогне. С моята жена, балдъзата и близки хора сме поели ангажимент да оказваме помощ. Група пристигна да чистим калта, най-малко една седмица ще отнеме ", описа още Божият чиновник.

Отец Рафаил разкри, че придошлата вода е повлякла човек пред очите му. Заедно с кмета на селото и доброволци тръгнали да го избавят, само че водната буря помъкнала и плавателния съд. Групата съумяла да реагира и се разминало без последици.

" Затова 100 пъти споделям, че благодаря на Бог. Имаме и над 100 доброволци. Не имах вяра, че има толкоз съпричастни хора. С месеци ще продължи разчистването. Няма ток и хранителни запаси. Искаме да почистим моста, с цел да можем да възстановим улицата и да докарат храна и други нужни артикули ", описа още духовникът, преди да продължи работата по почистване на тинята и насъбраните отпадъци в Каравелово.

11 тона минерална вода изпраща предприемач след диалог с отеца. " Разпределих ги с изключение на за нашето и за прилежащото село Богдан, което също пострада доста ", изясни отец Рафаил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР