Съществуват опасни стайни растения, които трябва да избягвате, ако имате

...
Съществуват опасни стайни растения, които трябва да избягвате, ако имате
Коментари Харесай

Стайни растения, които могат да бъдат опасни

Съществуват рискови стайни растения, които би трябвало да избягвате, в случай че имате деца или животни вкъщи. Сокът на някои от тях съдържа токсични субстанции, които могат да се отделят във въздуха.

Стайните цветя носят избрана сила. За някои от тях има и суеверия.

Така че към избора на домашно цвете би трябвало да се подхожда с просветеност и нерешителност.

Опасни стайни растения, които не трябва да внасяте неразумно у дома:

Лилиум

Това цвете е доста красиво, само че не би трябвало да се оставя в спалнята. През нощта то отделя въглероден диоксид в огромни количества и предизвиква разстройства в съня. Възможно е да се разсъните изтощени и с главоболие.

Орхидея

Подобно на лилиума, това цвете може да повлияе отрицателно на качеството на съня. Орхидеята ще бъде от изгода в офиса. Факт е, че тези растения възбуждат нервната система, като по този метод покачват работоспособността.

Папрат

На мрачно растението отделя доста въглероден диоксид, което въздейства отрицателно върху здравето ви. Могат да се появят тежки алергични реакции. Така че, растението може да бъде рисково за хора, склонни към алергии.

Хортензия

Хортензия е доста красиво растение с кълбовидни съцветия. Но страдащите от алергии е по-добре да се любуват на хортензията от разстояние. Основната причина за алергия е прашецът, който става летлив по време на цъфтежа.

Дифенбахия

Като цяло дифенбахията пречиства въздуха в помещението. Но тя отделя сок, който може да бъде токсичен. Ако сокът попадне в очите, това може да докара до увреждане на зрението.

Зокум

Това растение е изключително отровно. Абсолютно всички негови елементи – листа, цветове, дънер, корени – отделят рискови субстанции. Ароматът по време на интервала на разцвет може да аргументи замаяност и общо утежняване на благосъстоянието. Етеричното масло от растението се употребява за произвеждане на рискови токсини.

Азалия

Зад буйната хубост на това цвете се крие огромна заплаха. Листата на индийската азалия съдържат отрови, които предизвикват стомашни болки и конвулсии.

Бръшлян

Плодовете и листата на бръшляна са доста рискови. Поглъщането им предизвиква тежко отравяне, даже може да докара до загуба на схващане и прекъсване на дишането. Ярко оцветените листа на бръшляна постоянно притеглят котките, които са нетърпеливи да опитат растението. Това води до тежко отравяне и даже гибел на животното.

Кодиемум

Растението на практика не цъфти. Но, в случай че сокът му попадне върху кожата, може да аргументи изгаряния. Ако сокът инцидентно попадне в тялото, тогава ще се появят всички признаци на тежко отравяне, от време на време и сърдечна непълнота.

Вижте още: Какво значи, когато дланта ви сърби?

Иглика

Игликата е обичано растение поради нейната елементарност, непридирчивост и многообразие от цветове. Но това сладко цвете е в действителност подло. Може да аргументи локално раздразнение на кожата и алергичен сърбеж. Не се предлага да помирисвате игликата. Заради токсичността й може да се появи гадене и замаяност.

Монстера

Много хора обичат това растение поради впечатляващия му тип. Сокът от това растение е кадърен да убива гъбички, вируси и рискови микроорганизми. Но, в случай че се погълне, може да провокира неприятно храносмилане. Може да аргументи изгаряния по кожата.

Ако вкъщи има алергични хора, дребни деца или домашни любимци, по-добре е да не отглеждате горе упоменатите растения.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР