Съществуват няколко прилики, но и разлики между мен и г-жа

...
Съществуват няколко прилики, но и разлики между мен и г-жа
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Бойко Борисов развеселява и дразни, сравнявайки качества, които не може да прецени

" Съществуват няколко прилики, само че и разлики сред мен и госпожа Десислава Атанасова. Г-н Борисов за следващ път сякаш развеселява, само че и нервира част от публиката като се пробва да прави съпоставяне в професионални качества, които той надали може да реши. В близкото минало имаше един бразилски футболист Деко. В Шумен имаше мъж, на който викаха " Българския Деко ". Има известна разлика, нали? "

Това разяснява конституционният арбитър проф. Янаки Стоилов пред Би Ти Ви във връзка идния избор на нови двама съдии от квотата на Народното събрание.

За този пост от ГЕРБ издигнаха шефката на парламентарната си група Десислава Атанасова, а от ПП-ДБ предложиха Борислав Белазелков - учител, почитан експерт по комерсиално право и някогашен член на Върховния касационен съд, пенсиониран оттова с почести през май 2021 година " Възраждане " пък оферират адвокатката Цвета Рангелова, която сега е и народен представител от партията. 

" Проблемът с това, че липсват двама от членовете на Конституционния съд заради изминал мандат, е парламентарен. За първи път от основаването си подобен орган у нас работи с понижен състав. Справихме се и делата се разглеждаха ритмично. Сега, когато се направиха промени в конституцията, е прекомерно евентуално да се усилят делата и по тази причина по организационни аргументи е желателно местата да бъдат запълнени ", сподели Стоилов.

" Радвам се, че бях употребен като стандарт за обмисляне на претенденти. Отличително е, че аз за първи път бяха депутат във Велико народно събрание, един от двамата мажоритарно определени социалисти в страната. Избирателната интензивност тогава бе 90%. Партиите печелеха и губеха изборите с милиони гласове тогава. През 1994-а година като зам.-председател на социалистическата партия отхвърлих да съм народен представител, а в следствие и министър на правораздаването. По стичане на събитията виждате, че 2021 година бяха министър на правораздаването в кабинета на президента Радев. Това са събитията, които изискват натрупването на разнороден опит ", уточни конституционният арбитър. Конституционният съд е необикновен съд, акцентира Стоилов. Според него няма проблем в съда да влязат политически фигури, само че идва въпросът какви позиции са отстоявали те.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР