Съществуват не малко обичаи, свързани с посещаване на гробовете на

...
Съществуват не малко обичаи, свързани с посещаване на гробовете на
Коментари Харесай

Кога не се ходи на гробища по Коледа

Съществуват не малко традиции, свързани с навестяване на гробовете на мъртвите ни близки и родственици. Повечето хора, които са претърпели загуба, се интересуват от тях и ги съблюдават, тъй като имат вяра, че по този метод почитат душите на мъртвите.

Съвсем скоро са коледните празници – едни от най-топлите и светли дни от годината. Прието е от Игнажден до Коледа да не се посещават гробовете на близки хора. Това е седмицата, в която не трябва човек да прави тежка физическа работа.
Какво значи да сънуваш гробища?
Сънищата са връзка сред съзнателните и несъзнателните ни мисли. Сънищата са отражение на това, което сме претърпели денем &nda...

На Бъдни вечер и на Коледа е желателно хората да посещават църковни храмове и там да се помолят за душите на мъртвите, вместо да вървят до гроба им.

Традицията повелява на Бъдни вечер трапезата да не се подвига, а да се остави до идващия ден на обяд. Счита се, че през нощта мъртвите се връщат по домовете си и се гощават с храната, сервирана на масата.

За разлика от традициите у нас, във Финландия хората наложително посещават гробища на Бъдни вечер. Това е един от техните традиции, които биват спазвани. Те вършат това, преди цялото семейство да се събере към празничната софра.
Колко цветя се носят на гробища
В не малко култури по целия свят покойникът се изпраща с цветя, като по този метод близки, и другари показват респект и изричат събол...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР