Съществуват най-различни истории и предания, свързани със странните звуци, които

...
Съществуват най-различни истории и предания, свързани със странните звуци, които
Коментари Харесай

Мистериозният звук от северното сияние е истински

Съществуват най-различни истории и предания, свързани със странните звуци, които се появяват в границите на красивите северни сияния. Досега учените не разполагаха с доказателства, които да ги свържат с Aurora Broealis.

След 12-годишно изследване обаче екип от университета Алто съумя да улови мистериозните шумове и да потвърди, че те се зараждат на 70 метра над земята, написа Mashable.

За да открият местоположението на звука, учените слага три обособени микрофона по време на Северно зарево през 2004. Чак тази година обаче, когато цифровизират записите, те откриват, че са уловили звука. 

Учените обаче към момента не могат да предложат догадка по отношение на това какво основава звуците и по какъв тъкмо метод. Засега те отхвърлят вероятности като пукане на лед  и синестетична заблуда. 

Не по-малко любопитен е и фактът, че учените съумяват да открият същия тон и на други места с електромагнетична активност, където северното зарево не постоянно участва.

„ В предишното откривателите имаха вяра, че северното зарево се заражда на прекомерно огромно разстояние и хората не могат да чуят звуците, които издава… Нашето изследване обаче потвърждава, че източникът на звуците, свързани с Aurora Borealis, най-вероятно е обвързван със същите дейни частици от Слънцето, които основават Северното зарево в небето. “/ obekti.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР